Joanna.En Napisano 17 Maja 2009 Zgłoś Napisano 17 Maja 2009 A ja mam takie pytanie, które spędziło mi sen z powiek, od kiedy wpadłam na nie. Co jeśli na przykład zdążę nadać powtórnie bagaż w Chicago, a sama nie zdążę dotrzeć do samolotu i on odleci? Czy takie coś w ogóle może mieć miejsce? Czy oni będą na mnie czekać? Bo wtedy by wyszło, że mój bagaż sobie sam poleci do Miami, a ja zostanę w Chicago bez bagażu, bo niestety mam tylko 2:15h na to, żeby przesiąść się... Czy ktoś się orientuje w takich sytuacjach?
Marcincin Napisano 17 Maja 2009 Zgłoś Napisano 17 Maja 2009 Oni nie przyjmą Ci bagażu jeśli nie będą pewni, że zdążysz dotrzeć do właściwego terminalu. Ja np. chciałem oddać bagaż i biec na mój samolocik, ale miły pan powiedział spokojnie, spokojnie już Pan nie zdąży i przebookował mi bilet Bez obawy, poradzisz sobie
Joanna.En Napisano 17 Maja 2009 Zgłoś Napisano 17 Maja 2009 przeogromnie Ci dziękuję za informacje . uspokoiłeś mnie...
bobot48 Napisano 17 Maja 2009 Zgłoś Napisano 17 Maja 2009 2:15 na przesiadke? ja bede mial tylko 1:15 i nie wiem czy zdążę. mam jeden bilet tzn wylot z wawy do zurichu a tam 1:15 czekam i dalej do NYC. w biurze mi powiedzieli ze bagaż sami mi przenoszą i nie bede musial nic robi tylko wysiasc z samolotu i lecieć do drugiego:) mam nadzieje ze tak będzie:)
sly6 Napisano 17 Maja 2009 Zgłoś Napisano 17 Maja 2009 Lotnisko w Zurichu jest male i jesli w Paryzu ludzie maja 45 min i zdarzaja to Ty tym bardziej,,co do bagazy to wezmiesz podreczny i przejdziesz do drugiego samolotu No chyba ze bedzie duze opuznienie i samolot do USA nie bedzie czekac to wtedy poczekasz na inny samolot
bobot48 Napisano 17 Maja 2009 Zgłoś Napisano 17 Maja 2009 a niech spróbuje się spóźnić to tak im dam ze mnie popamiętają
Joanna.En Napisano 18 Maja 2009 Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 przesiadka w USA a w Europie to dwie inne bajki. Ja wrajac z USA mialam na przesiadke tylko 25minut bo nam samolot się spóźnił do Monachium i nas po prostu zabrał Pan z kartką Warsaw i przewieźli nas autobusem żeby było szybciej... jedynym ale było to, że bagaże przyleciały 2h po nas następnym samolotem
Rademedes Napisano 18 Maja 2009 Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 mnie sie nie raz zdarzylo ze spoznilem sie na samolot a bagaz polecial wczesniejszym samolotem, czyli byl przede mna, najdluzej z tego co pamietam to bagaz czekal na mnie w Philadelphi, cos kolo 6h, bo o tyle opoznil sie moj lot z Chicago, wiec nie jest tez tak ze bagazu nie przyjma :-) nie przyjma go jesli jest juz za pozno zeby go nadac, a to czy ktos zdazy na samolot czy nie to juz inna bajka
Niras Napisano 18 Maja 2009 Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 W drodze powrotnej zmieniła mi się godzina lotu. teraz zamiast 1:15 mam 0:45 na przesiadkę w Chicago o_0 nie dam rady
Rademedes Napisano 18 Maja 2009 Zgłoś Napisano 18 Maja 2009 spokojnie jak nie bedzie opoznien to zdarzysz prawdopodobnie zaczekaja, zreszta czesto zdarza sie ze samoloty nie wylatuja o czasie nie ma sie co martwic na zapas
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.