Skocz do zawartości

Wiza F1 I Malzenstwo Z Obywatelem Z Rekordem Kryminalnym

kika05

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich!

...a wiec sprawa wyglada tak...jestem tutaj na wizie F1,czyli status mam legalny.Razem z moja druga polowa planujemy sie pobrac ,przy czym jest on obywatelem amerykanskim ale niestety z rekordem kryminalnym.Byl w wiezieniu i ma nadzor policyjny.Teraz jest grzecznym i prawym obywatelem ale tutaj rodza sie moje pytania...czy mozemy miec z tego tytulu jakies komplikacje w uzyskaniu GC dla mnie?

Jesli ktos byl w podobnej sytuacji lub wie cos na podobny temat byla bym wdzieczna za wszelkie wskazowki.

Napisano

Po to tak Ty jak i Twoj maz, ktory ma taka a nie inna przeszlosc wypelnia formularz g-325a aby sprawdzic jego historie. To, ze ktos byl karany nie znaczy, ze to eliminuje Cie z uzyskania Green Card, ale mozesz miec problemy. I mowie Ci to na podstawie naprawde setek spraw, ktore prowadzilam. Sa sprawy, ktore sa traktowane lagodniej - ale sa takie, ktore moga miec bardzo duze znaczenie dla legalizacji statusu. I sprawdzenie przeszlosci osoby, ktora wystawia I-130 bylo glownym powodem wstrzymania skladania tejze formy bezposrednio do konsulatow/ambasad w kraju aplikanta.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...