kika05 Napisano 13 Maja 2008 Zgłoś Napisano 13 Maja 2008 Witam wszystkich! ...a wiec sprawa wyglada tak...jestem tutaj na wizie F1,czyli status mam legalny.Razem z moja druga polowa planujemy sie pobrac ,przy czym jest on obywatelem amerykanskim ale niestety z rekordem kryminalnym.Byl w wiezieniu i ma nadzor policyjny.Teraz jest grzecznym i prawym obywatelem ale tutaj rodza sie moje pytania...czy mozemy miec z tego tytulu jakies komplikacje w uzyskaniu GC dla mnie? Jesli ktos byl w podobnej sytuacji lub wie cos na podobny temat byla bym wdzieczna za wszelkie wskazowki.
happy2504 Napisano 15 Maja 2008 Zgłoś Napisano 15 Maja 2008 Nie sadze aby byly jakies komplikacje z tego powodu.. Nie martw sie i pilnuj go.
kika05 Napisano 15 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 15 Maja 2008 happy2504 tak myslisz? ja szczerze sie przyznam,ze sie obawiam...a jego to ja juz odpowiednio przypilnuje
karina Napisano 15 Maja 2008 Zgłoś Napisano 15 Maja 2008 Po to tak Ty jak i Twoj maz, ktory ma taka a nie inna przeszlosc wypelnia formularz g-325a aby sprawdzic jego historie. To, ze ktos byl karany nie znaczy, ze to eliminuje Cie z uzyskania Green Card, ale mozesz miec problemy. I mowie Ci to na podstawie naprawde setek spraw, ktore prowadzilam. Sa sprawy, ktore sa traktowane lagodniej - ale sa takie, ktore moga miec bardzo duze znaczenie dla legalizacji statusu. I sprawdzenie przeszlosci osoby, ktora wystawia I-130 bylo glownym powodem wstrzymania skladania tejze formy bezposrednio do konsulatow/ambasad w kraju aplikanta.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.