Skocz do zawartości

Ile Mozna Przewiezc?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

odswiezam temat B)

Co mozecie doradzic w przypadku przeprowadzki do USA, a dokladnie porada w temacie transportu rzeczy: duze tego nie ma - chyba 3 walizki. Jednak bedzie to nadbagaz, wiec oplaty dodatkowe. A moze lepiej wyslac to do USA? tylko czym Poczta Polska?

Napisano

Ja bym zrobila redukcje rzeczy bardzo potrzebnych i tych co mozna zostawic np. nie bralabym za duzo ubran tutaj ubrania sa tanie.

Poczta Polska liczy sobie 33 zl za 1 kg zobacz co lepsze wyslac poczta czy naplacic nadbagaz

Napisano

proces redukcji rzeczy juz jest w trakcie B) o ubrania sie nie martwie, bo prawie wcale nie biore. Martwi mnie ilosc ksiazek, ktore chce zabrac - nie uwierzycie ale one strasznie duzo waza ;)

Polamer znam - zaraz sprawdze - napisalam do nich mail, zobaczymy co odpisza :)

Napisano
ja sie osobiscie zlapalem na tym, ze np. lecac po USA niektore linie wprowadzily od polowy maja oplaty za drugi bagaz (czasem to kosztuje $25 czasem wiecej)

W zeszlym roku placilismy 15USD za pierwszy bagaz rejestrowany w Delcie a w tym roku cena za pierwszy rejestrowany bagaz w Virgin America wynosi 25USD.

proces redukcji rzeczy juz jest w trakcie B) o ubrania sie nie martwie, bo prawie wcale nie biore. Martwi mnie ilosc ksiazek, ktore chce zabrac - nie uwierzycie ale one strasznie duzo waza ;)

Polamer znam - zaraz sprawdze - napisalam do nich mail, zobaczymy co odpisza :)

Ja ksiazki zostawilam, wzielam krotkie opowiadania, ktore lubie, w reszte sie z czasem tu zaopatrze ;) W odwrotna strone jadac, z US do Polski, porownywalismy ceny paczki wyslanej polamerem i oplaty za tej samej wagi walizke i wyszlo nam podobnie.

W BA sa wciaz jeszcze dozwolone dwa darmowe bagaze rejestrowane + mozna mala walizke i torebke, plecak czy torbe na laptopa lub aparat wziac do kabiny :(

Powodzenia:)

• 2 tygodnie później...
Napisano

Dzięki wielkie. Tak - muzykę 'przeniesc' na hd przenosny, a reszte mozna sobie kupic na miejscu z czasem ;) tak wiec, jak sie znerwuje to spakuje szczoteczke do zebow i lece ;)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...