tomaszwl Napisano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2008 Szczescie w nieszczesciu - uciekl mi samolot z Detroit do Frankfurtu, przez co moja podroz wydluzyla sie o 1 dzien i musialem nocowac w Detroit. Jak to mowilem tam na miejscu 'some kind of adventure' Pozdro, Tom
aga1410 Napisano 2 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2008 czy moze wiecie jak to jest własnie z aparatem fotograficznym? lecę do stanów i chce wziąć swój aparat (czy w tą stronę trzeba sprzęt zgłaszać, który sie wwozi?) ,ale planuje tez zakup tam drugiego dla siebie, jak to będzie spowrotem, musze to gdzies zgłaszać, na jakimś kwicie, czy nikt sie nie przyczepi ze mam dwa aparaty w bagazu podręcznym, czy będę musiała zapłacic jakis podatek? planuje ze kupie go powiedzmy od razu i nawet porobie nim zdjecia, moze mi ktos doradzic, jak to wygląda?
sly6 Napisano 2 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2008 A jaki bedziesz miec apart ?bo jesli za pare zlotych to sie nie oplaca tego zglaszac ... Co innego jesli tam kupisz jakis lepszy i drozszy to wtedy schowaj gleboko kwity takie jak gwarancja .Co do tego robienia fotke to spoko bo wyjdzie ze byl ten aparat uzywany a to sie bedzie liczyc wrazie kontroli.
aga1410 Napisano 2 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 2 Lipca 2008 wiesz co to jest FujiS5000, nic nadzwyczajnego, wartość na teraz mniej więcej 300zł, cyfrowy, ale nie lustrzanka, a co ewentualnie kupię to szczerze mówiąc jeszcze nie wiem ale na pewno coś lepszego, moze nawet lustrzankę cyfrową
krystiang50 Napisano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2008 chcę przewieźc 1 szt. i nie chodzi mi o oszukanie celników "że jest to mój stary iPhone" - po prostu normalnie chcę kupić i zapłacić to co powinienem dla mnie przemyt to przemyt nie no, zal poprostu. to co masz w podrecznym bez pudelka, jest juz nie nowe, i nie musisz od tego nic placic. sorry, ale tylko frajer da sie jeszcze skroic na 20%podatku
Wojtek-J Napisano 21 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 21 Grudnia 2008 nie no, zal poprostu.to co masz w podrecznym bez pudelka, jest juz nie nowe, i nie musisz od tego nic placic. sorry, ale tylko frajer da sie jeszcze skroic na 20%podatku Ja tak radykalny nie bede - ale cos od siebie doradze: skoro chcesz zalatwic wszystko zgodnie z zasadami, nie zapomnij po ewentualnej odsprzedazy (za np. 2 lata) zglosic sie do Urzedu Skarbowego - aby zaplacic 19% podatku
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.