daddy123 Napisano 29 Maja 2008 Zgłoś Napisano 29 Maja 2008 witam wszystkich.. ..mam dziewczyne z USA i chcialbym sie do niej wybrac z wizyta na mniej wiecej tydzien+ zaznaczam ze to moj pierwszy raz w stanach.. ,co by mi pomoglo w dostaniu wizy? dziekuje z gory
sly6 Napisano 29 Maja 2008 Zgłoś Napisano 29 Maja 2008 A co Cie trzyma w Polsce tzn praca,szkola .... Wszystko zalezy jak wypadniesz na rozmowie bo nie ktorym osobom sie udaje a inne odchodza z paszportem bo moze zachodzic podejrzenie ze tam zostaniesz na stale..
peaceania Napisano 29 Maja 2008 Zgłoś Napisano 29 Maja 2008 witam wszystkich....mam dziewczyne z USA i chcialbym sie do niej wybrac z wizyta na mniej wiecej tydzien+ zaznaczam ze to moj pierwszy raz w stanach.. ,co by mi pomoglo w dostaniu wizy? dziekuje z gory Dziewczyna jest Polka czy Amerykanka? No i jeslo Polka to na jakim statusie? Czesto pomaga szczerosc...poprostu powiedziec konsulowi ze chcesz zobaczyc swoja dziewczyne bo sie za nia steskniles. No ale powinienes miec cos co cie tu trzyma, jakos szkole, prace, mieszkanie.
daddy123 Napisano 29 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 29 Maja 2008 dziekuje za posty.. dodam ze ona jest w 100% Amerykanka ..( zabrzmilalo smiesznie ) ja mieszkam w UK ..full time job .. , jak peaceania dodala ze najlepsza jest szczerosc , i tak uwazam zrobic.. tylko nie wiem czy podanie jej adresu ,detali ..statusu ze jestesmy razem wystarczy w dostaniu wizy ..bardzo sie stresuje
peaceania Napisano 29 Maja 2008 Zgłoś Napisano 29 Maja 2008 Na to trudno mi odpowiedziec, ale ja tak sama postepowalam mowiac ze jade do mojego chlopaka. Wydaje mi sie ze fakt ze ona jest Amerykanka jest na twoja korzysc...przynajmniej u mnie tak bylo (zawsze mnie o to pytali). Badz przygotowany na to ze beda sie dopytywac jak sie poznaliscie. Zycze ci powodzenia!
daddy123 Napisano 29 Maja 2008 Autor Zgłoś Napisano 29 Maja 2008 lol dzieki... a co z zaproszeniem? czy jest wymagane w tym wypadku?
sly6 Napisano 30 Maja 2008 Zgłoś Napisano 30 Maja 2008 Zaproszenie nie jest wymagane...Przygotuj sie do rozmowy tak aby pokazac ze na czas wrocisz i ze z poza USA bedziesz jechac na pobyt staly bo Oni dobrze wiedza ze mozesz poleciec i juz nie wrocic ...
BananaLover Napisano 8 Października 2008 Zgłoś Napisano 8 Października 2008 ok.. mam podobna sytuacje ..zapytam jeszcze co powinieniem ze soba wziasc , list od pracodawcy(ile zarabiam ile pracuje itd), forma od ambasady ..bank i credit card statment? to wszystko? czy cos jeszcze? stresuje sie poniewaz mam interview w nastepnym tygodniu bardzo dziekuje!
sly6 Napisano 8 Października 2008 Zgłoś Napisano 8 Października 2008 Jak idziesz na rozmowe w Anglii to wez to co wymieniles .Wez jeszcze rozliczenie z podatkow.
akma Napisano 30 Października 2008 Zgłoś Napisano 30 Października 2008 Jeżeli idziecie na rozmowę w Anglii, pamiętajcie że jednym z warunków uzyskania wizy jest posiadanie statusu rezydenta. W innym wypadku powinniście się starać z Polski.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.