Natussia Napisano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2008 Witam!! Mam pytanie, czy dokumenty potwierdzajace znajomośc np. musze dawac do konsula listy z kopertami czy moga byc same koperty. A wogole oni wracaja te rzeczy czy zostawiaja dla siebie?
Madziarrek Napisano 2 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2008 Raczej listy sa rzecza osobista wiec powinni zwrocic i nawet ich nie czytac a np jakies fotki moga zabrac do dokumentacji.
Natussia Napisano 2 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Napisano 2 Czerwca 2008 w sumie same koperty tez chyba wystracza, w USA byly podawane same koperty, wiec tutaj chyba nie bedzie problemu. No fotki niech biora jak chca hehe:) dziekuje za odpowiedz:)
Natussia Napisano 10 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2008 Witam ponownie!! Mam kolejne pytanko w sprawie zakupu biletu. Nie wiecie ile sie czeka na wize jesli zostanie przyznana, w ile dni kurier mi ja dostarczy? (jak w temacie dotyczy wizy k1). Bo chcialabym zarezerwowac juz bilet, ale nie wiem ile moze to zejsc. Jak myslicie, lepiej poczekac jak bede miec wize w reku czy moze juz w dzien rozmowy z konsulem jak mi ja przyzna, a moze wczesniej? Pozdrawiam...
Madziarrek Napisano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2008 Do 5 dni roboczych powinnas dostac paszport z wiza,roznie ludzie sie wypowiadaja na temat zakupu biletu.Jedni mowia ze lepiej jest zamowic jak juz sie bedzie po rozmowie a inni przyznaja sie,ze maja zamowione bilety jeszcze przed.Nie ma na to zadnego przepisu,problem bedzie jesli zamowisz a wizy nie dostaniesz czego ci na pewno nie zycze.
sly6 Napisano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2008 Moze tez byc inny problem ze paszport przyjdzie z wiza a w niej bedzie blad i wtedy musisz taki paszport z wiza odeslac.. Jesli chodzi o mnie to bym zamawial bilet jak bym mial wize w reku bo i tak w okresie letnim nic taniego juz nie trafisz,no chyba ze bedziesz leciec z jakiegos portu lotniczego jak Berlin,Amsterdam...
Natussia Napisano 10 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2008 Dziekuje za rady, z jednej strony wole poczekac , bo roznie to bywa, ale z drugiej storny boje sie ze pozniej nie bedzie wolnych miejsc szybko, a chce jechac jak najszybciej:) Pomysle jeszcze:), ale pewnie zaczne zalatwiac jak dostane wize, bedzie bezpieczniej.
sly6 Napisano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2008 Wolne miejsca zawsze sa ale wtedy cena nie jest atrakcyjna pamietaj ze czasami lot dzien lub tez 2 dni pozniej moze przyniesc Ci pewne oszczednosci
Natussia Napisano 11 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2008 Wlasnie zastanawiam sie i nie wiem. Nie chodzi mi o cene biletu, tylko lece pierwszy raz i chce bez przesiadki i boje sie ze pozniej nie bedzie miejsc i wolalabym sobie wczesniej juz zarezerwowac. A jak myslicie min 2 tygodnie po rozmowie wszystko powinne byc zalatwione? Bo licze ze przy wizie K1 wize raczej dostane, jesli wszystko jest dobrze zrobione. Dziekuje!!
sly6 Napisano 11 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2008 w 2 tygodnie powinnas dostac paszport z wiza bo Oni maja na to 5 dni roboczych na dostarczenie paszportu z wiza ale bywa tak ze ten czas moze sie troche wydluzyc (np duzo osob stara sie o wize bo jest okres wakacyjny) Nie wiem gdzie mieszkasz ale jesli mieszkasz kolo Berlina lub tez Pragi to mozesz z tych tez lotnisk leciec... a lecisz do jakiego miasta w USA? Bo jak chcesz leciec bez przesiadki z Polski to pozostaje LOT a On teraz czasami ma wolne miejsca w samolotach.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.