Skocz do zawartości

Wiza K1

Natussia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja lece do Newark z Polski, wiec najlepiej Lotem chce leciec. Tylko slyszalam, ze teraz wakacje to duzo osob leci i moze byc malo miejsc. Szkoda, ze wizy nie daja odrazu na rozmowie:)

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

Jak mi wiadomo to narazie miejsca sa na lipiec. Nic poczekam jeszcze, zobacze co mi konsul powie:) albo sprobuje zarezerwowac a potwierdzic po rozmowie bilet, bo slyszalam, ze tez moze sie tak udac. Dziekuje jeszcze raz za odpowiedzi:)

Napisano

Nie ma takiego czegos jak rezerwacja i potem potwierdzenie ;)

jest rezerwacja a potem kupno biletu ale pamietaj o tym ze kazdy bilet ma inny okres wykupu i moze byc tak ze bedziesz miec 24 godz na zakup biletu.

Napisano

Noo nie mozna rezerowac tak, wlasnie sie dowiedzialm,a szkoda:) Nic mam nadzieje, ze uda mi sie wszystko zalatwic, tak zebym 2 tygodnie po romzowie wylecia:) dziekuje Bardzo za rady:)

Napisano

Sa bilety ktore mozna rezerwowac na dluzszy okres czasu ale wtedy to zalezy od taryfy na bilecie,czym tanszy tym szybciej trzeba taki bilet kupowac od zlozenia rezerwacji.

Napisano

Witam ponownie ;)

Mam jeszcze takie jedno pytanko, bo pomalu "pakuje sie" sie na rozmowe i czy te wszystkie dokumenty mam dostraczyc po 1 sztuce czy nalezy dodatkową kopie? ;)

Napisano

W moim przypadku bylo tak: Mialam do wyboru dwa terminy lotu. Jeden tydzien wczesniej a drugi tydzien pozniej. Zdecydowalismy z mezem,ze przylece tym pozniejszym. I dobrze zrobilismy, gdyz w ambasadzie ktos zle wpisal kod pocztowy na kopercie z paszportem dla mojego syna. Moj paszport przyszedl w 3 dni, a syna krazyl po Polsce ponad tydzien. Kilkakrotnie dzwonilam do DHL z ponagleniem i za kazdym razem paszport byl w innym miescie.

Wiec gdybym miala leciec tydzien wczesniej to niestety byloby to niemozliwe. Tak wiec uwazam, ze lepiej "dmuchac na zimne" i rezerwowac jak sie ma paszport w rece. Pozdrawiam i zycze pomyslnego zakonczenia sprawy.

Napisano

Dziekuje za rade ;) . Ja jednak sie pospieszylam i bilet juz kupilam, licze ze gora 2 tygodnie wystarczy na dotarcie wizy:) pozdrawiam.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...