elde Napisano 8 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 8 Czerwca 2008 Witam!!! W USA czeste przeprowadzki sa na ,,porzadku dziennym",w zwiazku z tym jak wy poznajeci nowych sąsiadów i nie tylko.Gdzie w USA mozna znaleźć przyjacioł.Na dodatek młodych i w miare normalnych!!!Oraz jak wyglada ta znajomość ,czy ludzie ci są ufni i otwarci czy tez na odwrót sa strasznie podejzliwi itp.(mam w swiadomosci iz nie warto miezyc ludzi jedna miara ale...taki ogół bym chciał znac).A i ostatnie me pytanie.Czy w klubach tak jak w Polsce łatwo nawiazuje sie kontakty czy sa wieksze podziały na grupy itp??WIELKIE DZIEKI ZA ODPOWIEDZ:)
gabrielangel Napisano 9 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 9 Czerwca 2008 Generalnie, znajomosci w stanach nawiazuje sie o wiele latwiej niz w Polsce, przynajmniej z mojego doswiadczenia - w klubach szczegolnie. W pubach/barach w Polsce ludzie raczej siedza w swoim towarzystwie i nie zagaduja do innych - w stanach na odwrot. Gdzie jeszcze mozna nowych znajomych poznac ? Tak jak w kazdym kraju - szkola, praca, sasiedzi, jak jestes singlem to portale typu match.com etc. Mozesz nawet poznac kogos na silowni albo kupujac kawe w Starbucksie. A jesli chodzi o przyjaciol to wiesz, ciezko - ale nie dlatego, ze w USA sie nie da, ale dlatego, ze wedlug mnie przyjaciol zazwyczaj ma sie jeszcze z podstawowki/szkoly sredniej czy podworka. Rzadziej ze studiow. Z drugiej strony zalezy takze w jakim stanie jestes.
sly6 Napisano 10 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 10 Czerwca 2008 gabrielangel co do tych przyjaciol to mozna ich poznac tez po za szkola i miec w nich dobrych kompanow.
gabrielangel Napisano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2008 gabrielangel co do tych przyjaciol to mozna ich poznac tez po za szkola i miec w nich dobrych kompanow. Pewnie i mozna, zalezy od tego jak kto definiuje pojecie przyjaciel
sly6 Napisano 12 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 12 Czerwca 2008 gabrielangel to tez racja ale znam wiele przypadkow ze ktos poznany okazal sie duzy lepszy niz ktos kogo znamy dlugo lub tez rodzina.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.