cacy Napisano 24 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 24 Czerwca 2008 Mam pytanie, zamierzam sie ubiegac o wize turystyczna w polsce Pracuje obecnie w anglii mam samochod i troche pieniedzy na koncie . Pytanie 1 czy bedzie mial jakis wplyw na to ze mieszkam i pracuje w anglii i ze ubiegam sie o wize w polsce? podkreslam ze chcialbym leciec do siostry ktora jest legalnie.A druga sprawa moge przedstawic papiery z polski ze mam dom konto itd. Co mam zrobic . Tylko powazne odpowiedzi prosze.
sly6 Napisano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2008 To ze pracujesz w Anglii i masz troche kasy na koncie moze nie wystarczyc poniewaz zalezy ile masz tej kasy oraz od kiedy ,gdzie i ile zarabiasz . Mozesz sie starac o wize w Polsce jak i w Anglii a czy ja dostaniesz zalezy jak wypadniesz na rozmowie , wez ze soba zaswiadczenia z Anglii(ze masz prace,ze sie rozliczasz z podtakow,ze masz konto i ile na nim jest) a nie bierzesz tych z Polski , bo beda Ich odchodzic Twoje zwiazki z Anglia niz z Polska. ps a Ty sie nie boisz ze Cie zawroca z granicy USA lub tez nie dadza Ci wizy za nielegalny pobyt w USA? ciagle masz ten 10 letni zakaz wjazdu na teren USA ,nawet jesli zniosa Nam wizy. Sa przypadki ze komus dali wize a potem na granicy zawrocili taka osoba ...przemysl to dobrze
cacy Napisano 25 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2008 Ja musze zaryzykowac bo nie cierpie tej anglii.Slyszalem ze oni trzymaja 5 lat w bazie danych komputera ambasady.I bylo duzo przypadkow ze ktos przesiedzial wize a normalnie go wpuscili.Pytanie jest co oni moga miec na mnie w ambasadzie. Zaluzmy ze dostalem wize moge przejsc granice w Kanadzie albo przez meksyk nie musze prosto do NY na jfk. Wiem ze w moim przypadku to jest wielkie ryzyko ale jak nic nie bede robil to sie nie dowiem bo w anglli jest okropnie i zaluje ze tu przylecialem. Mam taka mozliwosc ze by miec papiery z polski oni nie musza wiedziec ze jestem w angli moge im powiedziec przedstawic ze jestem mocno zwiazany z polska pozatym nigdy nie oddawalem odciski palcow.
sly6 Napisano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2008 Uwazaj z tymi papierami z Polski bo mozesz sie przeliczyc a na granicy wszedzie bedziesz miec tak samo ,,to jest Twoj wybor ale pamietaj wczesniej czy tez pozniej to moze wyjsc a wtedy zegnaj Ameryko nawet jak dostaniesz GC lub tez obywatelstwo... Lepiej odczekac te tzw 10 lat i probowac cos robic niz pojechac i byc cofnietym i miec zamkniete drzwi do USA Tak jak napisalem wczesniej jesli jakims cudem uda Ci sie z wiza to mozesz zostac cofniety z granicy..
Rademedes Napisano 25 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 25 Czerwca 2008 jesli sie nie myle to wszystkie konsulaty/ambasady dysponuja dostepem do tych samych danych
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.