carbon Napisano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2008 witam, niedługo lece do USA, chciałbym poruszać się tam samemu samochodem - mam polskie prawo jazdy. Czy mogę poprostu pozyczyć samochód od znajomego i nim jeździć (tam są inne ubezpieczenia niż w Polsce ?) musze wykupić jakieś ubezpiecznie. Może taniej i szybciej jest wynająć samochód, aha bede poruszał się raczej w IL. Wielkie dzieki za pomoc
sly6 Napisano 27 Czerwca 2008 Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2008 Musisz sie zapytac znajomego czy jego ubezpieczenie bedzie Ciebie obejmowalo bo jesli nie to wrazie wypadku Ty i On bedziecie placic za to z wlasnej kieszeni. i wyrob sobie prawo jazdy miedzynarodowe w wydziale komunikacji.
carbon Napisano 27 Czerwca 2008 Autor Zgłoś Napisano 27 Czerwca 2008 nie wiem jakie ma ubezpiecznie, ale nie ma problemu żeby dodac mnie do jego ubezpiecznia,czy można dodac kogoś obcego czy musi być to rodzina - tzn. takie samo nazwisko ?
Wojtek-J Napisano 3 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 3 Lipca 2008 Poszukaj w archiwum. Bylo o tym naprawde duzo ...
palmofon Napisano 11 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2008 Miedzynarodowe prawko ? Nie moze byc polskie ? Chce ze swoja narzeczona wypozyczyc samochod i jechac z USA do Kanady i dlatego pytam. Ile czasu trwa wyrobienie miedzynarodowego?
sly6 Napisano 11 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 11 Lipca 2008 Takie prawko moze miec w 3-5 dni .Dowiedz sie w swoim urzedzie komunikacji . 1 Policjant Cie nie zapyta o to prawko a drugi moze i dlatego warto takie cos miec.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.