anemarie1 Napisano 23 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2008 Witam, W piatek moja siostra ma umowiona rozmowe z konsulem (stara sie o wize turystyczna z dzieckiem). Wszystkie formalnosci wypelniam za nia, bo dwa lata temu dostalam wize i wiem co i jak Mam jednak pytanko i watpliwosci co do pustych pol w DS 156. Wyczytalam, ze nalezy wszystkie pola wypelnic nawet jesli pytanie nie dotyczy aplikanta to nalezy wpisac "nie dotyczy" lub "brak". Problem jest w tym, ze wnioski juz mam gotowe i wydrukowane (na jednej kartce i dwoch - ) z pustymi polami... a drukarki laserowej nie posiadam, korzystalam grzecznosciowo od meza z pracy... czy na miejscu bedzie mogla uzupelnic te puste pola dlugopisem?? z gory dziekuje za odpowiedz!
sly6 Napisano 23 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2008 Nie ma zadnych problemow z dopisaniem czegos na miejscu wazne aby to byl prawda pamietaj ze tam gdzie jest tak lub tez nie to jesli zaznaczasz NIE to nic wiecej nie musisz pisac no chyba ze zaznaczysz tak to wtedy na dole piszesz odpowiedz .
anemarie1 Napisano 23 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 23 Lipca 2008 Dziekuje bardzo za odpowiedz, chodzilo mi bardziej o puste pole np. malego ds 156 "inne nazwiska ktorymi sie poslugiwales"... zostawilam puste, a pewnie powinno byc BRAK, ale skoro mozna dopisac to dlugopisem, to kamien z serca... bardzo trzymam za nia kciuki, bo ja dwa lata temu w ciagu 3 tygodni bylam w chicago,schaumburgu, w las vegas i na florydzie... jesli dostanie z synkiem to chce go zabrac do orlando i podobno w schaumburgu otwieraja legoland a on jest maniakiem... ahhh zobaczymy, moze sie uda
sly6 Napisano 23 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2008 To niech na rozmowie o tym wszystkim powie co bedzie chciala zobaczyc jesli zostanie o to zapytania
Rademedes Napisano 23 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 23 Lipca 2008 jesli bedzie cos brakowac lub bedzie trzeba cos dopisac (poprawic) na pewno Cie o tym poinformuja na miejscu zasada jest ze nie zostawia sie pytan bez odpowiedzi i unika sie slowa "nie dotyczy" bo kazde pytanie nas dotyczy, np. jesli nie mamy meza/zony to piszemy, NIE MAM, NIE POSIADAM, BRAK ;-)
anemarie1 Napisano 24 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2008 jeszcze raz bardzo dziekuje, oczywiscie dam znac, czy wize dostala ;-) i opisze jak jej poszlo na rozmowie... ufff.... oby do jutra :-) w sumie to podchodzi do tego z rezerwa, bo jesli nie dostanie wizy i tak ma plany na wakacje, wiec jesli nie ameryka to cos innego no ale mimo wszystko trzymam kciuki
anemarie1 Napisano 25 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 25 Lipca 2008 Wlasnie otrzymalam wiadomosc, ze moja siostra dostala wize wraz z synkiem szczegoly rozmowy opisze jak wroci... poki co dzisiaj "obelwamy" dzieki wielkie za pomoc...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.