Skocz do zawartości

Łaczenie Rodziny

cola

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

mam kilka pytań:

1. Ile razy w roku można ubiegać się o wize turystyczną ?

2. W jakim terminie można skladać odwołanie gdy nie dostałem wizy turystycznej ?

3. Moja mama ma na dniach otrzymać zieloną karte jest w USA i teraz chce złożyć dokumenty aby mnie ściągnąc do siebie ile sie czeka na odpowiedź i jak długo trwa ta cała procedura ?

• Odpowiedzi 22
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

odp 1 . mozesz sie starac codziennie o wize ale za kazdym razem musisz pokazac dlaczego teraz chcesz leciec i co sie zmienilo w Twojej sytuacji od ostatniej wizyty,wazne jest to czy podawane sa prawdziwe dane i odpowiedzi

odp2 to nie jest zadne odwolanie a zapytanie dlaczego sie nie dostalo wizy ,moze to uczynic ktos kto Cie zapraszal tzn ktos z obywatelstwem USA ale pod warunkiem ze dane w formularzu byly prawdziwe

odp3 a ile masz lat,jestes sam-sama itd ,wtedy cos bedzie mozna wiecej napisac w tej sprawie

Napisano

lat mam 24 , kawaler, student, nie pracuje raz juz byłem w usa na wizie turystycznej tylko zamieniłem ją na studencka i chodziłem tam do szkoły bo chcialem byc legalnie i teraz jak stawałem o wize turystyczna znowu odmowiono mi dlatego ze przedłużałem wcześniej wize tak mi konsul powiedział nie wiem co jeszcze podac ?

Napisano

cola z wiza turystyczna bedzie ciezko bo widza ze zostales dluzej niz miales i zmieniles tam status .

Moze jakbys pojechal na wizie studenckiej to cos by zmienilo .

Co do okresu oczekiwania na GC to :

Family Second Preference, 2 B: niezonaci synowie oraz niezamezne corki ( w wieku powyzej 21 lat ), ktorych przynajmniej jedno z rodzicow ma ?zielona karte?

i w tej kategorii rozpatruja wnioski z 1999 roku wiec troche czekania Cie czeka no chyba ze Twoja mama bedzie miec obywatelstwo to wtedy przelaza Twoje papiery do innej kategorii.Pamietaj tez ze jesli zmienisz stan cywilny to wtedy tez przeloza Twoje papiery do innej kategorii.

http://travel.state.gov/visa/frvi/bulletin...letin_4310.html

Napisano

A nie wiesz czy wieksze szanse bym mial dostac wize turystyczna gdy by mama mnie zapraszala bo na dniach ma dostac zielona karte wiec bedzie mogla mi wyslac bo na zaproszeniu ciotki nie dostalem jak ostatnio stawalem a bylo to 23 lipca 2008 i chce teraz gdzies pod koniec sierpnia stawac jeszcze raz

Napisano

Family Second Preference, 2 B: niezonaci synowie oraz niezamezne corki ( w wieku powyzej 21 lat ), ktorych przynajmniej jedno z rodzicow ma ?zielona karte?

to samo tylko dziecko nieletnie?

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...