cola Napisano 24 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2008 Witam! mam kilka pytań: 1. Ile razy w roku można ubiegać się o wize turystyczną ? 2. W jakim terminie można skladać odwołanie gdy nie dostałem wizy turystycznej ? 3. Moja mama ma na dniach otrzymać zieloną karte jest w USA i teraz chce złożyć dokumenty aby mnie ściągnąc do siebie ile sie czeka na odpowiedź i jak długo trwa ta cała procedura ?
sly6 Napisano 24 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2008 odp 1 . mozesz sie starac codziennie o wize ale za kazdym razem musisz pokazac dlaczego teraz chcesz leciec i co sie zmienilo w Twojej sytuacji od ostatniej wizyty,wazne jest to czy podawane sa prawdziwe dane i odpowiedzi odp2 to nie jest zadne odwolanie a zapytanie dlaczego sie nie dostalo wizy ,moze to uczynic ktos kto Cie zapraszal tzn ktos z obywatelstwem USA ale pod warunkiem ze dane w formularzu byly prawdziwe odp3 a ile masz lat,jestes sam-sama itd ,wtedy cos bedzie mozna wiecej napisac w tej sprawie
cola Napisano 24 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2008 lat mam 24 , kawaler, student, nie pracuje raz juz byłem w usa na wizie turystycznej tylko zamieniłem ją na studencka i chodziłem tam do szkoły bo chcialem byc legalnie i teraz jak stawałem o wize turystyczna znowu odmowiono mi dlatego ze przedłużałem wcześniej wize tak mi konsul powiedział nie wiem co jeszcze podac ?
sly6 Napisano 24 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2008 cola z wiza turystyczna bedzie ciezko bo widza ze zostales dluzej niz miales i zmieniles tam status . Moze jakbys pojechal na wizie studenckiej to cos by zmienilo . Co do okresu oczekiwania na GC to : Family Second Preference, 2 B: niezonaci synowie oraz niezamezne corki ( w wieku powyzej 21 lat ), ktorych przynajmniej jedno z rodzicow ma ?zielona karte? i w tej kategorii rozpatruja wnioski z 1999 roku wiec troche czekania Cie czeka no chyba ze Twoja mama bedzie miec obywatelstwo to wtedy przelaza Twoje papiery do innej kategorii.Pamietaj tez ze jesli zmienisz stan cywilny to wtedy tez przeloza Twoje papiery do innej kategorii. http://travel.state.gov/visa/frvi/bulletin...letin_4310.html
cola Napisano 24 Lipca 2008 Autor Zgłoś Napisano 24 Lipca 2008 A nie wiesz czy wieksze szanse bym mial dostac wize turystyczna gdy by mama mnie zapraszala bo na dniach ma dostac zielona karte wiec bedzie mogla mi wyslac bo na zaproszeniu ciotki nie dostalem jak ostatnio stawalem a bylo to 23 lipca 2008 i chce teraz gdzies pod koniec sierpnia stawac jeszcze raz
sly6 Napisano 24 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 24 Lipca 2008 Zaproszenie Ich nie przekona jesli Ty sam nie mogles tego zrobic.I dlatego teraz tak wyszlo na zaproszenie Ciotki.
ewa k Napisano 25 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2008 a ja to wyglada jak dziecko jest nie pelnoletnie?
sly6 Napisano 25 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2008 ewa k a mozesz cos wiecej napisac ,bo tutaj sa tematy poruszone,,1 to wiza turystyczna a 2 to o GC..
ewa k Napisano 25 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 25 Lipca 2008 Family Second Preference, 2 B: niezonaci synowie oraz niezamezne corki ( w wieku powyzej 21 lat ), ktorych przynajmniej jedno z rodzicow ma ?zielona karte? to samo tylko dziecko nieletnie?
sly6 Napisano 26 Lipca 2008 Zgłoś Napisano 26 Lipca 2008 ewa to bedzie to: Family Second Preference, 2 A: wspolmalzonkowie rezydentow oraz niezonate / niezamezne dzieci w wieku do 21 lat a teraz rozpatruj papiery z 2003 roku,tutaj mozesz to sprawdzic : http://travel.state.gov/visa/frvi/bulletin...letin_4310.html
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.