Wiesia Posted July 31, 2008 Report Posted July 31, 2008 Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z liniami United? Ceny biletów są podejrzanie niższe
sly6 Posted July 31, 2008 Report Posted July 31, 2008 a lecisz z przesiadka w Europie czy tez lecisz bezposrednio bo lot wspolpracuje z United.
Wiesia Posted July 31, 2008 Author Report Posted July 31, 2008 Polecę z Pyrzowic lub Warszawy. Przesiadkę wolałabym mieć np. w Niemczech. Lecę do Chicago lub do Cleveland. Lot w grudniu 2008. Mam już wizy i szukam tanich biletów. Dowiedziałam się, że im bliżej wylotu tym droższe bilety, nawet dwukrotnie.
iwonas35 Posted August 1, 2008 Report Posted August 1, 2008 mam doswiadczenia i to nie mile lot z San Francisco do Krakowa trwal 70 godzin przesiadka byla w NY nigdy wiecej LOT+UA
Rademedes Posted August 2, 2008 Report Posted August 2, 2008 mialem podobnie, moj bilet zaginal w systemie, :-) a przeciez mialem go na papierze ;-) spedzilem w USA ekstra tydzien ;-)
plamka Posted August 4, 2008 Report Posted August 4, 2008 Też leciałem LOTem i United.Z biletami miałem wszystko ok. United leciał na wewnętrznym połączeniu w USA . Obsługa -tragedia i wszystko płatne. Dlatego też możesz mieć niską cene -równa się to z jakością obsługi i przelotu. Ja teraz wybieram Lufthanse i SASa ---- z daleka od Lotu.
Fisher Posted August 4, 2008 Report Posted August 4, 2008 Ja lecialem niedawno United (w kooperacji z Lufthansa, ale jumbo jet byl United) z USA do Niemiec. Wszystko OK i zero zastrzezen i problemow. Polecam te linie na lotach miedzykontynentalnych.
Wiesia Posted August 5, 2008 Author Report Posted August 5, 2008 Dzięki za odzew. Wybrałam Lufthansę, bilety znacząco tańsze niż lotu. I nikt nie sugerował mi, że z miejscami już teraz jest kłopot i najlepiej to już kupić. Owszem, wiem, że im bliżej lotu tym wyższe koszty. Pan w Lufthansie wyszukał mi najniższe koszty adekwatne do daty wylotu i powrotu. Mnie znajomi próbowali namówić na LOT, bo " tam jest wódka za free i ile się chce ", ale czy to jest argument?? Całkiem dobra reklama dla LOTu i dobry sposób na zdobycie klienta ))
Agula Posted August 5, 2008 Report Posted August 5, 2008 mialem podobnie, moj bilet zaginal w systemie, :-) a przeciez mialem go na papierze ;-)spedzilem w USA ekstra tydzien ;-) Nie ma czegos takiego jak zaginiecie w systemie. Linie lotnicze sprzedaja wiecej biletow na dany lot niz maja miejsc i jak akurat sie zdarzy, ze wszyscy sie zglosza to tromba. Na kogos pada, ze nie poleci wybranym przez siebie lotem. I teraz wszystko w naszych rekach czy potrafimy sie awanturowac czy nie. Zapewne jakbys mocno postawil na swoim polecialbys do domu tym samolotem
tomaszwl Posted September 5, 2008 Report Posted September 5, 2008 Mnie znajomi próbowali namówić na LOT, bo " tam jest wódka za free i ile się chce ", ale czy to jest argument?? Całkiem dobra reklama dla LOTu i dobry sposób na zdobycie klienta )) W Lufthansie tez jest za free i ile sie chce Ja lecialem z Austriakiem z Grazu (byl w moim wieku) i saczylismy sobie przez caly lot napoje procentowe - nie wiem dlaczego w polowie lotu przez ocean slyszalem komunikat 'please avoid excesive drinking' Ale to pewnie nie o nas chodzilo. Pozdro, Tom ps. ja tez spedzilem dodatkowe 18 godzin w USA przez opozniony lot linii United. Mimo to, raczej obwinialbym tutaj lotnisko w Chicago - cos jak u nas na Okeciu.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.