Skocz do zawartości

Rozmowa Z Urzędnikiem - Pilne

kwasik

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

na ok 1 miesiąc.. bedę mieszkac u przyjaciółki. Myslisz ze 4 tys w kieszeni to byloby za duzo? Do tego dwie karty kredytowe?

nie chcialabym zeby ktos mnie cofnął bo wedlug nich mam za duzo przy sobie i pomyslą ze cos kombinuje

Napisano

Nigdy nie slyszalem o tym aby kogos cofneli bo mial za duzo kasy ;) no chyba ze schowal ponad 10.000 usd i go sprawdzili to wtedy mial ten ktos klopoty za nie zgloszenie .

Powiedz pod czas rozmowy ze jedziesz tez i na zakupy :)

Napisano

dzieki sly za twoje odpowiedzi, Tobie zawsze się chce pomagać innym forumowiczom!

wiec jeszcze jedno.. jesli w kieszeni bede miala 4 tys i spytają ile jest na kartach w banku i powiem ze np. 10 tyś to czy to się sumuje? bo przeciez nie powiedziane, że te pieniądze z karty wyplace prawda? więc nawet jesli powiem że 20 tys usd to bedzie tez ok? czy bedą mie chcieli opodatkować?

jeszcze raz dzieki za odpowiedzi

Napisano

Nikt nie bedzie chcial cie opodatkowac.

Wystarczy ze powiesz ze masz 4 tysiace gotowka tak jak mowisz plus masz karty kredytowe.

Wszystko

Jedynie co jest dla Amerykanow malo zrozumiale ze m.in ludzie przywoza duzo gotowki w kieszeni. Amerykanie tego nie robia.Ale nic poza tym

• 4 tygodnie później...
Napisano

STARAJ SIĘ WYRAŻAC TROCHE INACZEJ NIŻNA FORUM BO URZEDNIK MOŻE ZAREAGOWAĆ JAK ADAM MICHNIK :)

NIE NAWIJAJ NIC JAK CIE NIKT NIE ZAPYTA I NIE BADZ MIECZAKIEM - MNIE NIKT NIE PYTAL CZYM SIE W POLSCE ZAJMOWALEM. WEŹ DUZO PIENIEDZY Z SOBĄ.

• 2 miesiące później...
Napisano

jasne zawsze możesz powiedzieć że przyjechałeś na wakacje. Mi zadali pytanie jak długo zamierzam być i to wszystko nic więcej się mnie pan nie pytał:P zrobił fotke zabrał odciski i życzył miłego pobytu:) tobie też tego życze:)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...