grodek Napisano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2008 W październiku planujemy wraz z żoną tygodniową wizytę w NYC. Po europejskich doświadczeniach z LOT-em ta linia odpada w przedbiegach jako przewoźnik w tej podróży. Najrozsądniejsze połączenie (zarówno pod wględem cenowym jak i godzinowym) dla mnie ma KLM. Oprócz tego zaletą tego połączenia byłby fakt, że dobrze znamy lotnisko Schiphol (i można na nim palić, a na przesiadkę mam ponad 4 godziny ) Jaka jest Wasza opinia na temat tego przewoźnika na trasach atlantyckich? Cudów się nie spodziewam, ale jeżeli ten wyjazd ma być przyjemnością to nie chciałbym go sobie psuć opóźnieniami (jak w LOT), kiepską obsługą, etc.
FUGAZI Napisano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2008 A sprawdzałeś ceny i godziny w British Airways? Moim i paru innych znajomych zdaniem do lotu przez Atlantyk ten przewoźnik jest najlepszy.
grodek Napisano 16 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2008 Tak sprawdzałem. Cenowo są OK, ale niestety loty z WAW lądują na Gatwick, a wylot do NY jest z Heathrow. Nie bardzo chce mi się jeździć między lotniskami. Gdyby nie ten fakt brałbym BA w ciemno.
Rademedes Napisano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2008 ja juz raz liczylem oplacalnosc tych transferow miedzy lotniskami w UK i niby oszczednosci sa, ale tego ile nerwow to moze kosztowac i zdrowia nikt nie policzy ;-)
FUGAZI Napisano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2008 aaa to nie wiedziałem, że takie ceregiele są, na trasie Wawka-Waszyngton jest normalna przesiadka na Heathrow i jest na to półtorej godziny, nie za długo nie za krótko.
sly6 Napisano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2008 Spoznienia moga byc w kazdej linii lotniczej ,co do KLM to nie mialem znia problemow .
andrzej101 Napisano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2008 Nie jestem pewien, ale chyba z Gatwick jest bezpośrednie połączenie na Heathrow. Jeśli nawet takowego nie ma, to te lotniska są dosyć blisko siebie i ewentualna przesiadka nie byłaby jakoś strasznie uciążliwa.
gal Napisano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Napisano 16 Sierpnia 2008 sly6 napisał: Spoznienia moga byc w kazdej linii lotniczej ,co do KLM to nie mialem znia problemow . tak dokladnie,ponadto zawsze musisz brac poprawke przy przemieszczaniu sie z lotniska na lotnisko tam tez moga byc korki
grodek Napisano 18 Sierpnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 18 Sierpnia 2008 Niby tak, ale jeżeli za te same, lub niemal te same pieniądze mam połączenie bez jeżdżenia między lotniskami to szczerze powiedziawszy z wrodzonego lenistwa takie wybiorę
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.