gal Napisano 11 Września 2008 Zgłoś Napisano 11 Września 2008 Czy moglbys nazwac ten INNY URZAD FINANSOWY oto link IRS http://www.irs.gov/compliance/enforcement/...=113004,00.html
sly6 Napisano 11 Września 2008 Zgłoś Napisano 11 Września 2008 Covadonga urzad skarbowy wtedy moze sie zainteresowac jesli kupisz cos cennego i wtedy moze Ci zadac pytanie skad miales kase na to ale bywa tak ze ludzie kupuja cos cennego i nic sie nie dzieje przez wiele lat .Tak wiec trzeba miec tzw pecha aby wpasc
Covadonga Napisano 11 Września 2008 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2008 Ok, w takim razie jeszcze 2 rzeczy: 1. Czy ktos moze mi poradzic najlepszy (czytaj najtanszy, najpewniejszy) sposob na wyslanie pieniedzy? 2. Kubakj zainiciowal ciekawy i bardzo wazny dla niektorych temat rozliczania sie z dochod w Polsce za to co zarobilo sie w stanach... Czy ktos wie na ten temat cos wiecej? Powiedzmy ze bede chcial wrocic do kraju za 2-3 lata i co wtedy... mam sie spodziewac ze bede musial zaplacic kilka tysiecy zlotych w roznicy podatu? Masakra...
sly6 Napisano 11 Września 2008 Zgłoś Napisano 11 Września 2008 za 2-3 lata moze podpisza umowe o podatkach jak kto sie stalo z Anglia i bedziesz mial klopot z glowy I tak jak wczesniej napisalem,jesli sie z tych dochodow nie rozliczysz a wezma Cie na kontrole to wyjdzie ze nie zaplaciles podatku...
gal Napisano 11 Września 2008 Zgłoś Napisano 11 Września 2008 Ok, w takim razie jeszcze 2 rzeczy:1. Czy ktos moze mi poradzic najlepszy (czytaj najtanszy, najpewniejszy) sposob na wyslanie pieniedzy? 2. Kubakj zainiciowal ciekawy i bardzo wazny dla niektorych temat rozliczania sie z dochod w Polsce za to co zarobilo sie w stanach... Czy ktos wie na ten temat cos wiecej? Powiedzmy ze bede chcial wrocic do kraju za 2-3 lata i co wtedy... mam sie spodziewac ze bede musial zaplacic kilka tysiecy zlotych w roznicy podatu? Masakra... jesli przeslesz sporo pieniedzy do Polski i kupisz cos w Polsce jestes pierwszy na swieczniku do kontroli przez Urzad skarbowy poczytaj sobie o abolicji podatkowej
sly6 Napisano 11 Września 2008 Zgłoś Napisano 11 Września 2008 gal abolicja jego nie obejmie nie wiem czy wiesz,tutaj jest pelen tekst tego . http://podatki.gazetaprawna.pl/artykuly/30...zyc_pit_az.html
gal Napisano 11 Września 2008 Zgłoś Napisano 11 Września 2008 czy mozesz wyjasnic dlaczego tak sadzisz ze jego nie dotyczy?
sly6 Napisano 11 Września 2008 Zgłoś Napisano 11 Września 2008 Wniosek o umorzenie lub zwrot kwot podatku należy złożyć w terminie: do 6 października 2008 r. (czyli 2 miesięcy od dnia wejścia w życie ustawy) – gdy wniosek dotyczy roku 2002; do 6 lutego 2009 r. (czyli 6 miesięcy od dnia wejścia w życie ustawy) – gdy wniosek dotyczy lat 2003-2007 jak widzisz musialby szybko sie rozliczyc z tego a On planuje to zrobic za 2-3 lata.
gal Napisano 11 Września 2008 Zgłoś Napisano 11 Września 2008 Czyli w/g ciebie jest czlowiek tu juz iles lat nie placi podatku nie podlega pod abolicje planuje za 2-3 lata wrocic do kraju teraz planuje poslac fure pieniedzy i to wszystko tak na frico o bo mam male szanse na kontrole? to samobojstwo
Covadonga Napisano 11 Września 2008 Autor Zgłoś Napisano 11 Września 2008 Sluchaj gal... nie wiem co chciales powiedziec przez swojego ostatniego posta ale mile to to nie bylo... dla twojej wiadomosci pracuje tutaj legalnie od blisko 3 lat tak jak pewnie masa innych ludzi, place tutaj cholerne podatki pewnie mnijsze niz w Polsce ale za to wynajecie glupiego mieszkania kosztuje mnie tutaj 3 razy tyle co w Polsce... wiec latwo nie ma. Jak przyjezdzasz tutaj po studiach to jestes nikim... zarabiasz naprawde marne grosze jak na te warunki. Po kilku latach decydujesz sie wrocic do kraju a tu... niespodzianka! Musisz zaplacic extra podatek. Pytam sie za co? I nie wtykaj mi kitu ze mnie panstwo wyksztalcilo skoro pozniej nie dalo pracy... Poza tym czym sie roznimy od kolesi z wysp? Dlaczego sa rowni i rowniejsi? To jest cholernie niesprawiedliwe... tyle ci tylko powiem... I niech mi nikt nie mowi ze sie napinam bo taka niestety jest rzeczywistosc...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.