Mitschow Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 W czerwcu dostałam druga juz 10 letnia wize.Bylam w US od 15 lipca do 26 sierpnia,na granicy deklarowalam pobyt na 5 tygodni,dostalam pozwolenie na 6 miesiecy.Moja ciocia(84 letnia obywatelka) chcialaby spedzic ze mna Święta Bożegonarodzenia i Nowy Rok.I tutaj moje pytanie,czy jadac 15 grudnia bede miala problemy z wjazdem?Znajoma powiedziala mi,ze moga sie bardzo czepiac,ze tak krotko bylam w Polsce.W sumie moglam pozostac w Stanach do stycznia,jednak musialam wracac ze wzgledu na szkole i prace.Co Wy myslicie na ten temat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Przygotuj sie wrazie czego na szczegolowe pytania co robisz w Polsce,co bedziesz teraz robic i co robilas ostatnim razem w USA. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitschow Posted September 12, 2008 Author Report Share Posted September 12, 2008 zabiore zaswiadczenia ze szkoly i pracy,wizytowki,no i bede sie tlumaczyc ze przeciez mialam pozwolenie do stycznia a musialam wracac ze wzgledu na prace i szkole,bo 6 mies nie moglam siedziec w Stanach. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 I to bedzie bardzo glupie tlumaczenie bo jesli masz prace oraz tez szkole to na 100% musialas wracac i tak powiesz ze spedzilas wakacje i wrocilas do swoich obowiazkow.,,zadnych zaswiadczen nie bierzsz bo bedzie sie liczyc to co mowisz i na to sie nastaw... A teraz powiesz ze lecisz na okres swiateczno-noworoczny i juz . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitschow Posted September 12, 2008 Author Report Share Posted September 12, 2008 Dziekuje,skorzystam z Twojej rady. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Poczytaj dobrze Forum i znajdziesz wiele odpowiedzi,,moja jest 1 z wielu Link to comment Share on other sites More sharing options...
gal Posted September 12, 2008 Report Share Posted September 12, 2008 Osoba z mojej rodziny przyjezdza 2 trzy razy do roku na 2-3 tygodnie bez problemu zawsze zycza milego spedzenia wakacji dodam ze jest to mlody czlowiek ale juz po studiach i prowadzi wlasna dzialalnosc Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted September 13, 2008 Report Share Posted September 13, 2008 gal bo do takich turystow zazwyczaj nic nie maja gorzej z tymi co sa po prawie 6 miesiecy i wracaja za pare tygodni czy tez 1-3 miesiace.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mitschow Posted September 16, 2008 Author Report Share Posted September 16, 2008 W takim razie nie powinno być tak zle jak mi to koleżanka przedstawila. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mika77 Posted November 10, 2008 Report Share Posted November 10, 2008 Rożnie bywa? z własnego doświadczenia wiem, że w duzej mierze zależy od człowieka na którego trafisz. Byłam w stanach 6 m-cy po miesiącu poleciałam na 3tyg na zakupy, byłam zapytana o cel podróży odp zakupy. Pan sie uśmiechnął i życzył miłych zakupów. Oczywiscie wróciłam po 3tyg . Zapewne nie bedziesz miał problemów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.