nasia1986 Napisano 18 Września 2008 Zgłoś Napisano 18 Września 2008 Nie mam meza ani dzieci, ale jak sprawdzalam to strasznie dlugo sie czeka na moja preferencje skoro rozpatrywany jest teraz 1 list 1999 a mamy rok 2008 a nawet jesli rodzice zdobeda obywatelstwo to i tak rozpatrywana jest ta preferencja z roku 2002 wiec i tak jakies 6 lat! Porazka Teraz mam wize turystyczna do kwietnia 2009 i w momencie kiedy rodzice zloza mi papiery to bede mogla tu przyjezdzac na tej wizie czy juz nie? Czy oni nie moga tego jakos uproscic? A jesli rodzice zloza papiery na obywatelstwo i w momencie zdania tego testu czy czegos tam to ile musza czekac na ten papier?
sly6 Napisano 18 Września 2008 Zgłoś Napisano 18 Września 2008 Bedziesz mogla przylatywac do USA majac wazna wize ,wazne abys wyjezdzala na czas .
nasia1986 Napisano 20 Września 2008 Zgłoś Napisano 20 Września 2008 A jesli mi sie skonczy data waznosci wizy turystycznej (2010r ) a rodzice wysla mi papiery dajmy na to w tym roku, to czy bede mogla sie starac o nowa wize turystyczna czy juz nie?
sly6 Napisano 20 Września 2008 Zgłoś Napisano 20 Września 2008 starac to sie bedziesz mogla ale czy ta wize otrzymasz bedzie zalezalo np. czy za dlugo nie jestes w USA bo jesli nawet dadza Ci pozwolenie na granicy 6 miesiecy nie oznacza to ze tyle masz tam byc bo wtedy kto Ci uwierzy ze pracujesz-uczysz sie ...
nasia1986 Napisano 20 Września 2008 Zgłoś Napisano 20 Września 2008 Ale ja bede w Polsce a do Stanow chce jezdzic na wakacje do Mamy, to czy bede moglas sie o taka turystyczna wize starac mimo ze mama wlozy mi papiery?? Bo po skonczeniu waznosci wizy turystycznej chcialabym jeszcze tam sobie jezdzic!Zawsze wracam na czas do Polski i niew sedzer dluzej w USA niz 2 miesiace, bo studiuje w Polsce !
nasia1986 Napisano 20 Września 2008 Zgłoś Napisano 20 Września 2008 Ale ja bede w Polsce a do Stanow chce jezdzic na wakacje do Mamy, to czy bede moglas sie o taka turystyczna wize starac mimo ze mama zlozy mi papiery?? Bo po skonczeniu waznosci wizy turystycznej chcialabym jeszcze tam sobie jezdzic!Zawsze wracam na czas do Polski i nie siedze dluzej w USA niz 2 miesiace, bo studiuje w Polsce !
sly6 Napisano 20 Września 2008 Zgłoś Napisano 20 Września 2008 Tak jak napisalem wczesniej ,bedziesz mogla sie starac o wize ale czy ja otrzymasz bedzie zalezalo jak bedziesz przekonywujaca o tym ze bedziesz w Polsce czekac i ze nie bedziesz tam dlugo przebywac ...Pamietaj o tym any w ds 156 wpisac ze na Ciebie jest zlozona petycja jesli Ona bedzie zlozona.
Agula Napisano 20 Września 2008 Zgłoś Napisano 20 Września 2008 W momencie kiedy bedzie na Ciebie zlozona petycja, beda nikle szanse na otrzymanie wizy turystycznej. To co SLY napisala nijak ma sie do rzeczywistosci. Twoje przekonywanie na nic sie zda w momencie kiedy bedzie na Ciebie zlozona petycja. Na roznych forach czytam o tym i jak ktos dostaje wize w trakcie procesu o GC to ma naprawde szczescie. Ale probowac mozesz.
sly6 Napisano 20 Września 2008 Zgłoś Napisano 20 Września 2008 Agula a co ja takiego napisalem ze piszesz ze to nijak ma sie do rzeczywistosci? Napisalem ze moze probowac a co bedzie to sama zobaczy,, wiele osob ktore maja zlozone papiery dostaja wize turystyczna ale to nie oznacza ze wize ma sie w kieszeni w kazdym przypadku.Jednym sie udaje a drugim nie.
Agula Napisano 21 Września 2008 Zgłoś Napisano 21 Września 2008 bedziesz mogla sie starac o wize ale czy ja otrzymasz bedzie zalezalo jak bedziesz przekonywujaca o tym ze bedziesz w Polsce czekac i ze nie bedziesz tam dlugo przebywac A to wlasnie. Prawda jest taka, ze to nie bedzie mialo znaczenia (ze bedzie w Polsce i ile bedzie w Stanach przebywac) w momencie staranie sie przez nia o promese poniewaz bedzie na nia zlozona petycja. Niestety prawda jest taka, ze jedno wyklucza drugie. I to w bardzo duzej wiekszosci wypadkow. Ja wiem o jednym przypadku gdzie kobieta dostala pomimo, ze byla zlozona na nia petycja. JEDNYM! Reszta zostaje niestety odeslana z kwitkiem. Bez wzgledu na to jakie wiezi przedstawiaja z swoim krajem. Takze nie jest tak, ze wiele osob dostaje promesy w trakcie toczacej sie sprawy.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.