Skocz do zawartości

Wyjazd Na Stałe?

mychocolatedream

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, ostatnio zastanawialem sie na wyjazdem do USA na stałe, ale jest duzo problemow zeby tam zamieszkac. Czy oprocz tej zielonej karty ktora nie wiadomo czy bedzie losowanie w tym roku da rade innym sposobem? Czy sa szanse na zniesienie wizy dla polakow? Proszę o odpowiedz.

Napisano

Jesli nawet jak zniosa wizy to na pobyt turystyczny a nie na prace,mieszkanie ,nauke ...Jak chcesz tam mieszkac i pracowac to musisz miec GC ..Jest cos takiego jeszcze jak sponsorowanie meza przez obywatelke,rezydentke USA ale wtedy czekasz dluzej na GC.

ps co do wjazdu bez wizowego to pamietaj o tym ze czy Cie wpuscic czy tez nie decyduje urzednik na lotnisku.

Napisano

mychocolatedream co to znaczy zalatwic--kupic?jest tak samo bo przepisy nie zmienily sie za duzo...

Co do tej wizy 10 letniej to jest to promesa wizowa a o tym ile mozesz byc w USA decyduje urzednik na lotnisku ktory moze Cie zawrocic ,max mozesz byc legalnie turystycznie 6 miesiecy jesli taki pobyt wstepluje Ci urzednik bo czasami dostaje sie krotszy pobyt..

Nie wiem czy wiesz ale coraz trudniej jest o prace na czarno,mozesz byc szybko oszukany i nikt Ci nie pomoze a do tego jak zostaniesz zlapany na pracy na czarno-pobycie nielegalnym to zegnaj USA ,....

Napisano

rozumiem. Nie chce i nie mam zamiaru nic na czarno, chce pracować i zarabiac legalnie. Wiesz moze czy za kilka lat bedzie łatwiej aby zostać na stałe? Czy Sa szanse na przywrócenie loterii? Teraz czekam z zacisnietymi kciukami na 2 pazdziernika z mysla ze polska bedzie w loterii.

Napisano

Co do loterii to jesli urzad nie zadecyduje inaczej to Ona bedzie ..

Wszystko zalezy od urzedu imigracyjnego czy wprowadzi zmiany na temat pobytu stalego bo np Kanada zmienila pewne sprawy.

Napisano

Jak sie nie mysle aby zamieszkac w kanadzie nie ma zbytnio surowych wymogów.

Czyli pozostaje poczekac na loterie inaczej nic nie wskóram, rodziny ani nikogo nie mam, wiem ze mialem tam kogos w stanach ale zmarli a to mi nic nie da.

Gal -> Dlaczego podziwiasz? Powiem tak, nie wolno być tchórzem i bać się coś zrobić, to jest moje marznie zamieszkać w USA, z praca nie wiem jak to jest dokładnie czy w stanach patrza na to czy ma sie wykształcenie wyższe uzyskane w polsce? Czyli jesli mam magistra inż. logistyki to łatwiej dostać prace w USA?

Napisano

wyksztalcenie jest warte i wazne

jesli jestes taki nastawiony pozytywnie na wyjazd to Kanada jest znacznie lepiej i szybciej

Do stanow mozesz zawsze przyjechac i zrobic rozpoznanie juz jak bedziesz w Kanadzie

Wazne jest tylko abys dostal sie do duzego miasta jak Toronto lub okolice bo na zadupiu w Kanadzie jest naprawde zadupie

Vancouver jest bardzo rozwojowe ale opanowane przez zoltkow czyli ciezej z praca

to samo w Kanadzie francuskiej czyli Quebec

co nie znaczy ze nie bedzie miejsca dla ciebie,jest po prostu trudniej ale skoro do stanow nie wiadomo kiedy i jakie beda przepisy kanada jest latwiejsza i poniewaz masz tyle pozytywnej energii i zapalu zycze ci jak najszybszej i pozytywnej emigracji :)

Napisano

gal czasami jest tak ze na tzw zadupiu szybciej znajdzie prace a czasami i szybciej wyjedzie bo np zapotrzebowanie jest na takich ludzi na tym zadupiu i na to teraz tez patrza urzednicy ..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...