Skocz do zawartości

Co Z Dzieckiem I Wizą Narzeczeńska?

cragnes

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Corka co juz ma 22 lat nie przejdzie teraz ..bedziesz musiala na nia skladac papiery jak na osobe wolna-pelnoletnia i troche to potrwa,,poczytasz o tym na forum

co do syna to bedzie mogl wrocic do Polski jak dostanie GC i paszport bialy dla takich osob ktore chca byc po za USA dluzszy czas np ucza sie :) i w czasie wolnym-wakacji czy tez po skonczonej nauce wroci bez problemu do USA

ps jak macie cos o badaniach tzn ze dzieci poleca z Toba :)

Napisano

Witaj sly6

Dzieki za odp.ale jeszcze jedno jezeli naprzyklad syn dojedzie teraz do mnie na wakacje letnie i bedzie przebywal tam 2,5 m-c to zdazymy w tym czasie mu wyrobic to GC i bialy paszport??ile czasu potrzeba na zalatwienie tej sprawy?co do corki 22l.nie moge nic znalesc szukam juz od wczoraj ale nic,prosze pomoz,pozdrawiam

Napisano

wiza k-1 to czas oczekiwania od 6 miesiecy do roku, a znowu na gc czeka sie od 3 miesiecy od zlozenia dokumentow po slubie do 2 lat

Napisano
Witaj sly6

Dzieki za odp.ale jeszcze jedno jezeli naprzyklad syn dojedzie teraz do mnie na wakacje letnie i bedzie przebywal tam 2,5 m-c to zdazymy w tym czasie mu wyrobic to GC i bialy paszport??ile czasu potrzeba na zalatwienie tej sprawy?co do corki 22l.nie moge nic znalesc szukam juz od wczoraj ale nic,prosze pomoz,pozdrawiam

na GC czeka sie teraz jakies 3 miesiace, po K1 czesto bez interview - zobacz przypiety temat pt "czas oczekiwania..."

nie wiem kiedy mozna skladac wniosek o bialy poaszport, chyba po otrzymaniu GC, ale zdaje sie nie trzeba czekac w USA

o sponsorowaniu corki zobacz w ostatnim visa biuletin, tam sa opisane wszystkie kategorie i daty spraw: papiery bedziesz mogla zlozyc od razu po uzyskaniu zielonej karty, jak dostaniesz obywatelstwo to sie przesunie do przodu ale jakby corka wyszla za maz to znowy bedzie w nizszej kategorii:

http://www.travel.state.gov/visa/frvi/bull...letin_4587.html

bierz tez pod uwage ze po twoim slubie w USA koszt zlozenia papierow o GC to $1010 dla kazdego, jesli bedzie dwojka dzieci z toba to t o bedzie troche pieniedzy

poczytaj tez o szczepieniach - zanim pojdziesz na badania w polsce

Napisano

Co do bialego paszportu to mozna bylo kiedys zlozyc papiery i jechac do Polski i tutaj w Ambasadzie go odebrac,,teraz trzeba poczekac na odciski palcow i dopiero wtedy jechac i odebrac juz go w Polsce

greczynka masz podany biuletyn i zobacz ile osoby czekaja,,,Twoja Corka moze troche poczekac na GC jak sama widzisz a jak wyjdzie w tym czasie za maz a Ty nadal bedziesz miec GC to trzeba bedzie poczekac na to abys dostala obywatelstwo USA i nie radze klamac w papierach o stanie cywilnym

Napisano

Dziekuje wszystkim za wyczerpujace odpowiedzi ale jeszcze jedno pytanko,no moze dwa,popierwsze czy starsza corka ta 22lata,moze stawac po moim slubie po wize turystyczna i jakie sa szanse jej otrzymania?,po drugie moja mlodsza dwojka dzieci zostala wpisana przy wizie K1 ,a jak juz dostalam instukcje z ambasady w Grecji ze skierowaniem to jest cos takiego napisane; TRAVELING APPLICANTS: i tu jest podane moje nazwisko jak i dzieci sa wypisane,to czy to znaczy ze moga sie ze mna starac o wizy???pozdrawiam

Napisano

zapomnialem dodac ze moze Twoj syn wyjechac majac sama GC bo przy 1 takim wyjezdzie na szkole nie powinno nic sie zdarzyc na granicy jak wroci do USA(na swieta-wakacje) i moze jak wroci to moze wtedy postarac sie o bialy paszport lub tez odrazu jak bedzie czas ..

Co do Corki to Ona juz teraz moze sie starac o wize turystyczna i napisac ze leci zobaczyc USA,,moze po Twoim slubie,po tym jak dostaniesz GC...Musi pamietac o tym ze bedzie widziana jako emigrantka,ktos kto zostanie nielegalnie-bedzie pracowac bez pozwolenia,,jesli uda jej sie przekonac Konsula ze sie myli to wize otrzyma..

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...