tom75 Posted September 24, 2008 Report Posted September 24, 2008 Prosze wszystkich o jakiekolwiek informacje na temat interview w Buffalo, czy wszyscy przechodza taka rozmowe. Jakie sa szanse pozytywnego rozpatrzenia sprawy? Dziekuje za wszystkie odpowiedzi.
sly6 Posted September 25, 2008 Report Posted September 25, 2008 gal majac rodzine-znajomych w Kanadzie powinnas wiedziec ze na obywatelstwo to sie zdaje test a potem masz przysiege ale na terenie Kanady Co do rozmowy to zalezy jak wypadniesz i czy w papierach oraz Twoich odpowiedziach doszukaja sie rozbierznosci ,jesli ich nie ma a do tego bedziesz umial w miare jezyk to powinienies przejsc dobrze rozmowe na pobyt staly.
gal Posted September 25, 2008 Report Posted September 25, 2008 mam tez rodzine znajomych ktorzy zdawali test na US obywatelstwo w Buffalo bo tam mieszkaja dlatego pytam nie za bardzo grzeczna byla ta uwaga
sly6 Posted September 25, 2008 Report Posted September 25, 2008 gal i dlatego dalem znaczek taki na koniec wypowiedzi tzn ze Ona jest z przymruzeniem oka jesli ta odpowiedz byla nie mila to przepraszam .
tom75 Posted September 25, 2008 Author Report Posted September 25, 2008 Ja mieszkam od paru lat z zona w Usa i zlozylismy wszystkie dokumenty aby wyemigrowac do Kanady na pobyt staly w kategorii skilled worker. W moim przypadku interview odbedzie sie w Buffalo gdyz tam zlozylismy nsze dokumenty, takze ciekawy jestem jak ta sprawa wyglada i czy bardzo sie czepiaja i czego. Bardzo prosze o jakiekolwiek odpowiedzi za co z gory dziekujemy.
sly6 Posted September 25, 2008 Report Posted September 25, 2008 Beda pytania co do szkoly,pracy,doswiadczenia zawodowego.Np gdzie jedziecie tzn w jaki rejon Kanady,czy macie jakies plany..
tom75 Posted September 25, 2008 Author Report Posted September 25, 2008 A czy doswiadczenie zawodowe musi scisle odpowiadac kierunkowi studiow czy moze byc zupelnie inne ?? Gdyz ja jestem z wyksztalcenia ogrodnikiem a pracuje tutaj juz kilka lat w fabryce metalowej jako frezer czy tokarz.Dzieki za odp.
Jac_76 Posted September 26, 2008 Report Posted September 26, 2008 Witaj Tom75 co do samego interview to nie ma sie specjalnie czego bac. Pytaja o ukonczone szkoly, o prace jaka wykonywales w Polsce o i ta ktora wykonujesz teraz, beda to dosyc szczegolowe pytania, zapewne zapytaja o podatki. Wszytsko zalezy od tego na kogo trafisz. Przed moim interview czytalem ze rozmowa byla raczej mila no ja tego w moim przypadku powiedziec nie moge, konsul momentami starsznie drazyl temat sczegolnie interesowalo go stanowisko pracy mojej zony z Polski. Pytal czy ten polski pracodawca co wystawil zaswadczenie nie jest czasem kims z rodziny W sumie trwalo to okolo godziny. pozdrawiam
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.