Ch_K Posted October 8, 2008 Report Posted October 8, 2008 Witam. Mam pytanie czy ktoś się orientuje, w którym stanie (i czy to w ogóle jest możliwe) można zrobić prawo jazdy na wizie turystycznej? Potrzebne mi tam będzie prawko, a polskiego niestety nie posiadam. Pozdrawiam.
sly6 Posted October 8, 2008 Report Posted October 8, 2008 Jest jeszcze kilka Stanow gdzie mozesz takie cos zrobic ale wtedy musisz pokazac ze tam mieszkasz a z tym nie bedzie latwo .Poczytaj na Forum o tym bo wiele juz raz bylo o tym napisane. a gdzie bedziesz przebywac,mieszkac?
nadina Posted October 10, 2008 Report Posted October 10, 2008 To znaczy,ze jesli jestem na wizie turystycznej,mam pozwolenie na 6 mies i mam na siebie rachunki w mieszkaniu-prad,telefon,internet to moge na okres tych 6 mies wyrobic prawo jazdy?
sly6 Posted October 10, 2008 Report Posted October 10, 2008 W nie ktorych Stanach tak moze byc ze dostaniesz prawko a na ile czasu to zobaczysz.
nadina Posted October 10, 2008 Report Posted October 10, 2008 a moze orientujesz sie jak to wyglada w new jersey?
sly6 Posted October 10, 2008 Report Posted October 10, 2008 na tej stronie sprawdzisz czy sie kwalifkujesz na prawko,: http://www.state.nj.us/mvc/Licenses/Docume...ector/index.htm jak nie masz SSN to w tym stanie prawka nie zrobisz.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.