rusek łwc Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 Witam mam pytanko. Znajoma osoba bedąca teraz w USA bedzie mi wysyłać notebooka. Kwestia teraz jest nastepująca chodzi o to jak go przesłać do Poland zeby nie zapłaćic duzego cła i zeby mu sie nic nie stało. Myślałem o wsadzeniu go w paczke morską no i owinąć do jakimiś kocami czy wsadzic w jakieś pościele, które również mogłyby być słane stamtąd. Co radzicie? Z góry dzieki
sly6 Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 Masz o tym napisane na forum jak wyslac itp.
rusek łwc Posted November 9, 2008 Author Report Posted November 9, 2008 to moze jakis pomocny link byłbym bardzo wdzięczny
sly6 Posted November 9, 2008 Report Posted November 9, 2008 np tutaj masz o tym: http://www.usa.info.pl/board/Laptop-Raz-Je...rem-t11637.html wpisz w szukaj laptop i Ci wyjda watki o tym.
Wojtek-J Posted November 10, 2008 Report Posted November 10, 2008 Wielkie dzieki pozdrawiam Jezeli nie chcesz (lub nie mozesz) wyslac laptopa w 'skrojonym pod niego' firmowym pudelku z wkladkami styropianowymi - mozesz owinac go czyms miekkim. Polecam Ci jednak solidne usztywnienie paczki (takie, aby po nacisnieciu opakowania nie byl wywierany nacisk na laptopa znajdujacego sie w srodku). Zbyt 'miekka', nieusztywniona paczka moze bardzo zle przysluzyc sie komputerowi - klawiatura moze odcisnac na ekranie swoj slad (nieusuwalny), tylna czesc matrycy rowniez moze zostac przetarta (pojawia sie wowczas na ekranie zdecydowanie jasniejszy zbiur punktow - dosc irytujaca sprawa, rowniez nierozwiazywalna). Koniecznie wyjmij z komputera baterie na czas takiego transportu.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.