camilo1992 Napisano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2008 Mam kilka pytań odnośnie zawodu strażaka czy ktoś się może oriętuje? Czy trudno jest dostać pracę strażaka w USA? Jakie są wymagania, czy obywatelstwo nie jest przeszkodą? Jak wyglądają zarobki? Proszę o pomoc
sly6 Napisano 7 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2008 a chociaz staly pobyt masz w USA lub tez bedziesz miec ? tutaj masz cos o tym: http://www.bls.gov/oco/ocos158.htm
camilo1992 Napisano 7 Grudnia 2008 Autor Zgłoś Napisano 7 Grudnia 2008 Nie mam. Pracuje w Polsce ale zarobki tutaj nie są za wysokie dlatego zastanawiam sie czy nie lepiej by było gdybym sie rozejrzał za pracą za granicą.
gal Napisano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2008 Prace strazaka w miescie Nowy Jork jest dostac bardzo bardzo ciezko. Chocby dlatego ze ilosc miejsc jest limitowana Musisz miec obywatelstwo i 4 lata studiow przejsc testy sprawnosciowe (sa dosc trudne) i testy pisemne Do tego masz specjalne kursy ale podstawa jest obywatelstwo zeby wogole sie starac
FUGAZI Napisano 8 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 8 Grudnia 2008 Nie mam. Pracuje w Polsce ale zarobki tutaj nie są za wysokie dlatego zastanawiam sie czy nie lepiej by było gdybym sie rozejrzał za pracą za granicą. Moze lepiej w UK?
clericgrammaton Napisano 13 Maja 2009 Zgłoś Napisano 13 Maja 2009 moj kolega ze studiow jezdzi co roku na wakacjach do san diego jako strazak lesny tak to sie nazywa...czyli gaszenie pozarow w lasach...ladnie zarabia, nie ma obywatelstwa, jedyne co to musisz miec wize j-1, poszukaj sobie w necie, bo na zwyklego strazaka w sensie miejskiego to nie masz szans...
gal Napisano 13 Maja 2009 Zgłoś Napisano 13 Maja 2009 Zgadza sie tam potrzebuja duzo jako "additional crew" i wtedy mozesz sie zalapac.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.