magdatmp Napisano 29 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 29 Grudnia 2008 Wprowadziłam dane do formularza ds-156, niestety w jednym polu użyłam wyrazu z polskim znakiem. Po mimo tego formularz zamienił sie w dokument pdf. Czy taki formularz dociera do ambasady w formie elektronicznej? Nie otrzymałam potwierdzenia że ów dokument został wysłany. Proszę mi powiedzieć jak to formalnie się odbywa? Czy jescze raz wypełnic formularz? Bardzo serdecznie dziękuje za odp; robię to pierwszy raz. dodam jeszcze ze w miejscu wpisanej literki Ł w formularzu do wydruku (pdf-ie )ukazały sie znaki Ł !
sly6 Napisano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2008 Mozesz drukowac i wypelniac taki dokument i 100 razy,wazne aby na rozmowie miec ten juz wlasciwy,., I teraz zamiast tego ł napisz l i bedzie ok bo jesli bys uzyla samych polskich znakow to bys miala takie cos jak przy ł.
Joe1991 Napisano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2008 Rowniez mam problem z formularzem ds 156. Czy dane musza byc wpisywane po polsku czy po angielsku?
Rademedes Napisano 30 Grudnia 2008 Zgłoś Napisano 30 Grudnia 2008 najlepiej po angielsku, ale nic nie stoi na przeszkodzie zeby odpowiedzi wpisac po polsku zastepujac odpowiednio znaki Ó > O itp. wnioski jesli pojawily Ci sie dziwne znaczki to wypelnij formularz ponownie bo moga Cie z tym odeslac, (rowniez jesli z jakis powodow nie beda mogli odczytac kodu na ostatniej stronie), co do formularza to oficjalnie jest napisane ze nie jest on nigdzie przesylany, a co do duzego kodu kreskowego z ostatniej strony (gdyby ktos chcial wiedziec), zawiera on jedynie podstawowe informacje o aplikancie (data i miejsce urodzin, nr i daty waznosci paszportu) PS. procedura ubiegania sie o wize, wypelniania formularzy wraz z dokladnym opisen znajduje sie na stronach ambasady/konsulatu USA, w jezyku polskim i z tego co pamietam jest to dosc jasno i szczegolowo wyjasnione
foksiak Napisano 7 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2009 Drodzy, mam problem z formularzem ds 156. Powinien być na stronie: https://evisaforms.state.gov/ds156.asp?lang=5 ale niestety strona ta w ogóle nie działa. Co mam robić? W poniedziałek o 7.30 rano mam rozmowę i nie wiem co dalej począć w takiej sytuacji
sly6 Napisano 7 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2009 Mi dziala ta strona.. a masz acrobate reader zainstalowany ? a z jaka przegladarke masz?IE,mozilla?
foksiak Napisano 7 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2009 Teraz też mi działa już, ale przez pół dnia nie działało na żadnych kompach. Proszę powiedzcie mi co mam wpisać jeśli nie mam nic do wpisania w danym oknie? mam wpisać: NIE DOTYCZY? Czy jak? mogę zostawić puste?
Rademedes Napisano 7 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2009 w ambasadzie nie lubia jak sie zostawia w formularzach puste pola i z tego co kojarze to "nie dotyczy" tez nie lubia :-) powinno sie pisac: "brak", "nie mam", "nie posiadam" - nawet w tych polach co sa numery tel. puste pola zawsze zostawialem zaraz na poczatku gdzie sa pytania o inne nazwiska :-)
donata771 Napisano 7 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 7 Lutego 2009 Witam;)Skladalam niedawno formularz na corke i w kazde wolne pole wpisywalam <nie dotyczy>,formularz pobieralam ze strony http://polish.poland.usembassy.gov/ pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.