shady112 Napisano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2009 Cześć. Jestem tu nowy wiec nie wiem czy taki temat juz byl. Chcialbym sie dowiedziec czy po zdanej maturze mozna znalesc sobie dogodna prace? Czy raczej trzeba studiowac? jesli tak to co najlepiej?
sly6 Napisano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2009 Chodzisz moze do technikum i bedziesz miec zawod czy tez to zwykle liceum? A co lubisz robic,w czym jestes dobry,co chcialbys robic?
shady112 Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2009 Obecnie jestem w ostatniej klasie Gimnazjum i wybieram sie do Liceum. Chce zdac mature i dlatego zadalem pytanko czy z sama matura znajde ciekawa prace przyzwoicie platna? Odnosnie tego co chcialbym wykonywac na dzien dzisiejszy nie potrafie okreslic. Myśle,ze potrafilbym podjac sie kazdej przywoitej pracy (przyzwoicie oplacanej) oczywiscie na wstepie wiem, ze nie nic samo nie przyjdzie i ze zaczac trzeba bedzie od 0. A do Stanow w miare mi sie spieszy;] Wiec studiowac nie zabardzo mam chec.
sly6 Napisano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2009 To bez dobrego zawodu oraz doswiadczenia to ciezko to widze abys znalazla dobrze platna prace obojetnie gdzies bys nie pojechal i pracowal.
shady112 Napisano 3 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2009 Czyli raczej studia? No nic bede musial posiedziec w Polsce pare lat dluzej niz myslalem A jezeli wybralbym technikum to jaki zawod najlepiej wybrac? ktory przyniesie mi najwiecej porzytku w Stanach?
sly6 Napisano 3 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 3 Stycznia 2009 shady112 tylko ze samo skonczenie studiow nic Ci nie da jesli zly kierunek skonczysz ..Nad tym sie zastanow co chcesz robic,w czym jestes dobry ,masz troche czasu aby cos wybrac . co do technikum bedzie tak samo bo jesli pujdziesz np na elektrotechnika a w tym nie bedziesz dobry to lepiej poszukaj czegos innego...
FUGAZI Napisano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2009 Wiec studiowac nie zabardzo mam chec. To lepiej nabierz chęci.
shady112 Napisano 4 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2009 A czy po skonczonej maturze tu w Polsce dostane sie na studia w Stanach? Czy matura w ogole cos tam daje? Edit : ort. ;/
sly6 Napisano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2009 shady112 jak poczytasz dobrze forum to sie dowiesz co jest potrzebne na studia.. Sa tez np takie strony jak: http://www.pso-usa.org/Polish/
mpbc Napisano 4 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 4 Stycznia 2009 A czy po skonczonej maturze tu w Polsce dostane sie na studia w Stanach? Czy matura wogule cos tam daje? "wogule" to daje
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.