Fisher Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 Witam. Matka mojej znajomej wybiera sie w polowie kwietnia na miesiac do USA. No i prosila mnie aby jej pomoc w zakupie biletu. Nie byloby z tym zadnego problemu, gdyby nie fakt ze nie wiem, czy ona sie łapie na bilet dla seniora. A do LOTu dodzwonic sie od tygodnia graniczy z cudem. I dlatego mam pytanie: Czy wiek 60 lat trzeba miec przekroczony w chwili kupowania biletu (styczen '09) czy w chwili wylotu (kwiecien '09) ? Tej babeczce 60-tka stuknie w marcu '09. I nie wiem czy ona sie łapie na bilet dla seniora czy nie. Bede wdzieczny za info.
Rademedes Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 porownaj jeszcze ceny u innych przewoznikow, mi sie kiedys udalo kupic bilet taniej w innych liniach i nie bylo zadnej znizki dla seniorow a co do Twojego pytania to najlepiej zadzwon do ktoregos z duzych biur podrozy (np do orbisu) przy okazji moga Ci podac jak te ceny wygladaja
sly6 Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 Mozna sie dodzwonic na infolinie Wlasnie mi podali ze tej Pani bedzie sie nalezec 10 % znizki jesli leci po swoich urodzinach Rademenes tylko ze czasami takie osoby starsze wola leciec bezposrednio i aby zaloga mowila po polsku a wtedy oprucz LOT-u nic nie ma ,no chyba ze cos sie zmieni .
Rademedes Posted January 4, 2009 Report Posted January 4, 2009 racja, a w ogole ja o tej znizce dla seniorow to slyszalem tylko jesli w gre wchodzily bilety LOTowskie, w innych liniach o tym nie slyszeli ;-)
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.