Rybkamonia Napisano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2009 witam serdecznie W okolicach marca bardzo chcielibysmy poleciec z mezem do Tennessee w odwiedziny do jego "amerykanskiej rodzinki' jak on nazywa ludzi u ktorych goscil uczeszczajac tam do szkoly sredniej.Ja zawsze marzylam zeby zobaczyc usa wiec bardzo sie ucieszylam na ten pomysl.Mamy 17 miesiecznego synka ktorego jednak raczej zostawimy z babcia,choc do tej pory sie waham,z jednej strony wolalabym miec go ze soba ale wiem,ze taka podroz,tyle godzin,taki szmat drogi bylaby dla naszego malenstwa meczarnią. Chcielibysmy poleciec na ok 2 tyg. Ja nie pracuje,wychowywuje synka,maz prowadzi wlasna firme od ok 2 lat. czy ktos moglby mi powiedziec jak to jest/jesli maz byl legalnie i wrocil na czas ,teraz chce znow ubiegac sie o wize,jak to sie przeklada na mnie?moga np.jemu dac a mi nie?skoro nie pracuje?czy jesli padnie pytanie skad srodki na to skoro tylko siedze w domu z malym to moge powiedziec ze maz zarabia/to dla nich jest oczywiste czy nie? mamy dom,samochod,dwa kredyty,mnieszy i wiekszy,ale dom nie stoi na nas. i jescze pytanie?paszport mam na nazwisko panienskie jescze,czy musze go wymienic jescze zanim pojade do ambasady/ z gory slicziue dziekuje za odp.
sly6 Napisano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2009 Na Twoim miejscu wymienilbym paszport na nowe nazwisko . Moze tak byc ze albo 1 z Was dostanie wize albo oboje lub tez wcale nie dostaniecie wizy,wazne jest to aby napisac w ds 156 ze zajmujesz sie domem .Powiesz tez ze maz zarabia.
Rybkamonia Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2009 sly6,mozesz mi doradzic jakie dokumenty powinnismy miec ze sobą jadac do Krakowa?sporo na ten tenat czytalam i powiem szczerze ze mam metlik w glowie
sly6 Napisano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2009 Najwazniejsze dokumenty to takie jak : ds 156 dla Was,dla meza do tego ds 157,oplata za wize ,paszporty. Co do innych dokumentow to tutaj masz to wyjasnione: http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n....html#dokumenty
Rybkamonia Napisano 18 Stycznia 2009 Autor Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2009 bardzo Ci dziekuje,jeszcze jedno moze glupie pytanie ale pierwszy raz sie bede starac o wize i po prostu nie wiem.Pojawiaja sie na necie ogloszenia roznych firm ktore 'pomagaja' w staraniu sie o wize.Co to wlasciwie znaczy?Oni biora pieniadze za,nie wiem wypelnienie wniosku i tyle?az tak skomplikowane jest ich wyplenienie?zreszta zaraz tam zajrze,pytam z ciekawosci. pozdrawiam
sly6 Napisano 18 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 18 Stycznia 2009 Kazdy chce na czyms zarobic Pomagaja w wypelnianiu wniosku,przygotowuja do rozmowy.
carland Napisano 19 Stycznia 2009 Zgłoś Napisano 19 Stycznia 2009 mąż może dostać , ty masz mniejsze szanse bo nie pracujesz, ale trzeba próbować
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.