Rademedes Napisano 8 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2009 a tak w ogole czy komus sie ostatnio zdarzyla kontrola bagazu glownego (np. przeswietlenie) juz na lotnisku w USA? pamietam jak kilka lat temu ktos mi opowiadal ze to bylo norma na lotnisku w chicago, mnie sie osobiscie nie zdarzylo nigdy
Jagoda Napisano 8 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2009 Mi sie zdarzyła kontrola w zeszłym roku, tzn w zasadzie każdy bagaz był przeswietlany pod względem przewożenia żywności, ja akurat wzięłam kabanosy:) ale to nie byl dobry pomysł, w sumie w samolocie wypelnia sie karteczke z zapytaniem czy sie przewozi jakąs żywnosc, ja troche podeszlam do tego beztrosko i zaznaczyłam że nic nie wwożę, potem na lotnisku tez sie pytali a ja nadal zaprzeczałam, tzn nie specjalnie jakos, zapomnialam i tak wyszło , no i jak prześwietlili mi bagaż to wyszło, że mam kabanosy w torbie ale ponieważ pan był starszy i bardzo mily wytłumaczyl ze nie można niczego takie przewozic do US, i upiekło mi sie bo kara to 300$ :/. Natomiast moja koleżanka przewoziła suszone grzyby i nie miala problemow;)
mirr Napisano 8 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 8 Lutego 2009 Mi ostatnio zdazyla sie kontrola w Denver, mialem dosyc malo czasu na nastepny lot, po uporaniu sie z immigration i czekaniu na odbior bagazu mily pan z custom poprosil, zebym podeszedl z nimi na kontrole.... pogrzebali, popytali i na tym sie skonczylo. W walizkach mialem sporo zywnosci. Generalnie jezeli nie przewozisz miesa czy produktow roslinnych to wszystko przejdzie. Smieszy mnie kombinowanie z akcyza na sliwowice, po co to, skoro tutaj takowej nie ma na butelkach. Po drugie wiekszosc pozadnej lackiej slowicy jest elegancko zalakowana... chyba ze kupujecie od jakis pypruli
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.