Kocurek Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 Witam W styczniu tego roku zmieniłem stan cywilny, żona jest obywatelką i mieszkamy razem w USA... Czy w związku z tym mogę się rozliczyć z moją żoną wspólnie za rok 2008 czy musimy się rozliczyć oddzielnie? gdyż w 2008 nie byliśmy jeszcze małżeństwem... Mieszkamy razem ale jak jest z tym rozliczeniem??? Dodam, ze jeszcze nie wysyłałem dokumentów o AOS - nie śpieszy mi się z tym ale wiem, że wspólne W-2 może być później przydatne do sprawy imigracyjnej... Pozdrawiam
kubakj Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 Oczywiscie, ze za 2008r nie mozecie sie razem rozliczyc. Wtedy nie byliscie legalnie ze soba.
Joanna30 Napisano 1 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 1 Lutego 2009 Wspólnie się mogą rozliczać małżeństwa, które były małżeństwami przez cały rok podatkowy. Czyli być może nawet nie będziecie tego mogli zrobić w tym roku, bo wzięliście ślub w styczniu.
kubakj Napisano 2 Lutego 2009 Zgłoś Napisano 2 Lutego 2009 To tez zalezy jaki podatek: stanowy, miastowy, county, itp... kazdy ma inne przepisy!
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.