Kocurek Posted February 1, 2009 Report Posted February 1, 2009 Witam W styczniu tego roku zmieniłem stan cywilny, żona jest obywatelką i mieszkamy razem w USA... Czy w związku z tym mogę się rozliczyć z moją żoną wspólnie za rok 2008 czy musimy się rozliczyć oddzielnie? gdyż w 2008 nie byliśmy jeszcze małżeństwem... Mieszkamy razem ale jak jest z tym rozliczeniem??? Dodam, ze jeszcze nie wysyłałem dokumentów o AOS - nie śpieszy mi się z tym ale wiem, że wspólne W-2 może być później przydatne do sprawy imigracyjnej... Pozdrawiam
kubakj Posted February 1, 2009 Report Posted February 1, 2009 Oczywiscie, ze za 2008r nie mozecie sie razem rozliczyc. Wtedy nie byliscie legalnie ze soba.
Joanna30 Posted February 1, 2009 Report Posted February 1, 2009 Wspólnie się mogą rozliczać małżeństwa, które były małżeństwami przez cały rok podatkowy. Czyli być może nawet nie będziecie tego mogli zrobić w tym roku, bo wzięliście ślub w styczniu.
kubakj Posted February 2, 2009 Report Posted February 2, 2009 To tez zalezy jaki podatek: stanowy, miastowy, county, itp... kazdy ma inne przepisy!
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.