zuza2009 Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 Witm, Moja sytuacja wyglada nastepujaco: Przebywam w Usa na wizie turystycznej 10 letniej. Pierwszy raz wlecialam w lipcu,otrzymalam mozliwosc pozostania 6 miesiecy,ale wrocilam do Polski po miesiacu, czy dostosowalam sie do prawa. W sierpniu przylecialam ponownie do mojego chlopaka juz zostalam. Dostalam rowniez mozliwosc pobytu na 6miesiecy. Po 2 miesiacach pobytu w USA wybralismy sie na urlop na Bahamy, po powrocie do USA dostalam wize juz tylko na 4 miesiace. Nie chcialam wracac juz do kraju,wiec postanowilam zlozyc dokumenty do szkoly jezykowej,ktora jest szkola roczna. Wszystko robilam terminowo i nie przekroczylam zadnej daty. Obecnie czekam na odp wsprawie zmiany statusu. I moje pytanie: czy moga wystapic jakiekolwiek problemy ze zmiana tego statusu? Jak sie to odbywa? kto i co sprawdza? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted February 13, 2009 Report Share Posted February 13, 2009 To ze zlozylasz papiery w czasie legalnego pobytu to dobrze ale bywa tak ze urzad wydaje negatywana decyzje i chodzi np o szkole bo jest niepewna,sponsor jest niepewny .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
zuza2009 Posted February 13, 2009 Author Report Share Posted February 13, 2009 Sponsor i szkola jak najbardziej pewni:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.