Anniiaa Napisano 19 Marca 2005 Zgłoś Napisano 19 Marca 2005 Witam! Po pierwsze jestem nowa na tym forum wiec wszystkich serdecznie witam:D. Mam pytanie. Co myslicie o pomysle wziecia udzialu w loterii wizowej w wieku 18-19 lat, tak aby w przypadku ewentualnego wylosowania wyjechac zaraz po maturze?Czy jest to dobry waszym zdaniem pomys3? Czy mozna sobie w tak m3odym wieku poradzic? Doswiadczenia jakiegokolwiek zawodowego brak oczywiscie, ale to chyba jasne. Atutem bylaby bardzo dobra znajomosc jezyka angielskiego. Zaznaczam, ze nie mam rodziny w USA. Jestem obecnie w momencie zastanawiania sie co zrobic dalej ze soba czekam wiec na odpowiedzi. Pzdr 600:P
Chomik Napisano 19 Marca 2005 Zgłoś Napisano 19 Marca 2005 Witam!Po pierwsze jestem nowa na tym forum wiec wszystkich serdecznie witam:D. Mam pytanie. Co myslicie o pomysle wziecia udzialu w loterii wizowej w wieku 18-19 lat, tak aby w przypadku ewentualnego wylosowania wyjechac zaraz po maturze?Czy jest to dobry waszym zdaniem pomys3? Czy mozna sobie w tak m3odym wieku poradzic? Doswiadczenia jakiegokolwiek zawodowego brak oczywiscie, ale to chyba jasne. Atutem bylaby bardzo dobra znajomosc jezyka angielskiego. Zaznaczam, ze nie mam rodziny w USA. Jestem obecnie w momencie zastanawiania sie co zrobic dalej ze soba czekam wiec na odpowiedzi. Pzdr 600:P Do Loterii (o ile sie odbedzie...) jeszcze sporo czasu, wiec spokojnie - sadze jednak, ze moglabys sobie samemu poradzic, choc byloby to z pewnoscia na poczatku bardzo trudne. Innym pomyslem jest wyjazd jako Au Pair, co Ty na to? 8) Albo rozpoczecie studiow i udzial w programie Work&Travel...
Anniiaa Napisano 19 Marca 2005 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2005 Po pierwsze dzieki za opinie . odnośnie au-pair - nie nadaje sie, nie mam po co komus glowy zawracac bo opieka nad dzieckiem to duza odpowiedzialnosc,duza cierpliwosc, wiec stwierdzam bez bicia ze nie nadaje sie bo dzieci i opieka nad nimi nie bardzo mnie bawia 8) Co do W&T to na to tzeba miec troche kasy na start prawda??Wiec mogloby byc z tym gorzej :? A tak na marginesie na stronie podanej przez uzytkownika tego forum w innym temacie wyczytalam, ze loteria wizowa 2006 moze byc ostatnia :shock: czy komus cos na ten temat wiadomo? I jeszcze jedno co taka osoba ma szanse robic w stanach bez praktyki? Moze pracowac jako kelnerka itp.?I czy mozna by sie z tego utrzymac? Z gory dzieki za odp. osob bardziej doswiadczonych Pzdr 600
Chomik Napisano 19 Marca 2005 Zgłoś Napisano 19 Marca 2005 odnośnie au-pair - nie nadaje sie, nie mam po co komus glowy zawracac bo opieka nad dzieckiem to duza odpowiedzialnosc,duza cierpliwosc, wiec stwierdzam bez bicia ze nie nadaje sie bo dzieci i opieka nad nimi nie bardzo mnie bawia 8) Przynajmniej jestes szczera. Co do W&T to na to trzeba miec troche kasy na start prawda??Wiec mogloby byc z tym gorzej :? Tak, trzeba, ale jesli Twoim celem jest wyjazd w celach zrealizowania marzen, zapoznania sie z Ameryka, dla wspanialych wakacji, to sa mozliwosci, sa bardzo korzystne kredyty, a pieniadze oddajesz po powrocie, gdy zarobilas wczesniej... krocie. 8) A tak na marginesie na stronie podanej przez uzytkownika tego forum w innym temacie wyczytalam, ze loteria wizowa 2006 moze byc ostatnia :shock: czy komus cos na ten temat wiadomo? Jest nawet gorzej - jesli te informacje sie potwierdza, to ta co byla moze byc ostatnia (bo ona byla nazwana DV 2006). :evil: I jeszcze jedno co taka osoba ma szanse robic w Stanach bez praktyki? Moze pracowac jako kelnerka itp.? Na pewno jako kelnerka. Ale Stany to kraj naprawde wielkich mozliwosci i jesli znasz dobrze jezyk, to nie musialabys byc koniecznie kelnerka, choc to wcale niezla praca. I czy mozna by sie z tego utrzymac? Zdecydowanie!
Anniiaa Napisano 19 Marca 2005 Autor Zgłoś Napisano 19 Marca 2005 No to 3adnie to w zasadzie jakie pozostaja mozliwosci pozostania na sta3e w USA? Loteria to w zasadze loteria i albo masz szczescie albo nie ale zawsze byla taka mozliwosc i nadzieja, ktora sie z nia wizala, a teraz zostanie zabrana nawet nadzieja :? :cry: A ja liczylam ze ktos powie ze to bzdury i ze jestem w bledzie, ale trudno ja tez dziekuje za szczerosc :? A Chomikowi dziekuje bardzo za odpowiedzi 8)
637th Napisano 19 Marca 2005 Zgłoś Napisano 19 Marca 2005 zielonej kart te? nie daja za darmo!! przeczytaj sobie http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=2...6510373&v=2&s=0 troche o kosztach.Na poczatek polecam W&T nie rzucaj sie z motyką na s3once :wink:
Anniiaa Napisano 20 Marca 2005 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2005 Dzieki za opinie :wink: Chyba na poczatek jednak najlepsze bedzie W&T, poznam kraj, ludzi i zobacze czy warto....
sly6 Napisano 20 Marca 2005 Zgłoś Napisano 20 Marca 2005 Aniu a ty idziesz na studia?bo W&T jest dla studentow wiec....... 8)
Dreed Napisano 20 Marca 2005 Zgłoś Napisano 20 Marca 2005 Nic nie ma za darmo ..... 637th - Ma3e sprostowanie - od 8 marca bie?ącego roku op3ata którą sie wnosi w ambasadzie za GC za 1 osobe wynosi 755 $ . :roll: Wyjezdzamy w 3 osoby i poniesionych kosztów absolutnie nie ?a3ujemy ! 8) Pozdrawiam z Wrocka
Anniiaa Napisano 20 Marca 2005 Autor Zgłoś Napisano 20 Marca 2005 Oczywiscie, ze ide na studia pomysl z green card byl jednym z wielu innych przelotnych, a studia sa podstawa, do ktorej zawsze wracam cokolwiek by mi do glowy nie przyszlo wybieram sie na anglistyke wlasnie jezeli sie oczywiscie dostane..... 8) Pzdr 600
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.