tomdiaz Napisano 26 Marca 2009 Zgłoś Napisano 26 Marca 2009 Dzisiaj przeczytałem obecny bulletin i się załamałem 2 lata dłużej czekać na zielona karte
karina Napisano 26 Marca 2009 Zgłoś Napisano 26 Marca 2009 Dzisiaj przeczytałem obecny bulletin i się załamałem 2 lata dłużej czekać na zielona karte kochani, to nie tak jak myslicie. To nie znaczy, ze sie bedzie dluzej czekalo na green card. Moze ja to kiedys wytlumacze w wolnej chwili. PS. Poczekaj na visa bulletin np. z lipca 2009 - nie chce cie rozczarowac, ale powiedziano nam, ze w ogole na kilka miesiecy zrobi sie kategorie "3" niedostepna. Daj Boze zeby sie mylili, ale jak juz (w kwietniu) zaczeli cofac to nic dobrego to nie wrozy.
gal Napisano 26 Marca 2009 Zgłoś Napisano 26 Marca 2009 Tu mozna przeczytac na ten temat wiecej (mniej wiecej) http://www.laborimmigration.com/2009/03/ad...letin-and-eb-3/
auroborus Napisano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2009 siema, wtrace tylko, ze visa bulletin, podobnie jak i inne informacje podawane przez DOS badz INS warto czytac do konca E. RETROGRESSON OF THE WORLDWIDE, MEXICO, AND PHILIPPINES EMPLOYMENT THIRD PREFERENCE CUT-OFF DATES FOR APRIL Despite the established cut-off date having been held for the past five months in an effort to keep demand within the average monthly usage targets, the amount of demand being received from Citizenship and Immigration Services (CIS) Offices for adjustment of status cases remains extremely high. Therefore, it has been necessary to retrogress the April cut-off dates in an attempt to hold demand within the FY-2009 annual limit. Since over 60 percent of the Worldwide and Philippines Employment Third preference CIS demand received this year has been for applicants with priority dates prior to January 1, 2004, the cut-off date has been retrogressed to 01MAR03 to help ensure that the amount of future demand is significantly reduced. As indicated in the last sentence of Item A, paragraph 1, of this bulletin, this cut-off date will be applied immediately. It should also be noted that further retrogression or “unavailability” at any time cannot be ruled out. It has also been necessary to retrogress the Employment Third Preference Other Worker cut-off date for all countries in order to hold the issuance level within the annual limit. co za tym idzie, prawdopodobnie kategoria ta zmieni status na "U" jeszcze przed konczem tego roku fiskalnego, przy czym 'cut-off date' nie przeskoczy 2004. jak to sie dalej potoczy w przyszlym roku fiskalnym (rozpoczyna sie w pazdzierniku) okaze sie pod koniec tego roku. nie sa to dobre wiadomosci, jednak po raz pierwszy od dawna INS oficjalnie podaje powod cofniecia daty dla EB-3 jak i nieciekawe perspektywy na przyszlosc. jezeli nawet uda im sie uporac z aplikacjami zlozonymi do 2004 roku jeszcze w tym roku fiskalnym (najprawdopodobnie nie), to i tak nie wiadomo ile jest jeszcze aplikacji z 2004 i 2005. obawiam sie, ze trzeba bedzie jeszcze poczekac, byc moze nawet kilka lat - chodzi mi o EB-3 z 'cut-off date' nowsza niz MAY05.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.