tommek92 Napisano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Witam i odrazu przepraszam ze zakladam nowy temat ale bardzo zalezy mi na waszych wskazowkach. A wiec chce ubiegac sie o wize turystyczna znalazlem wniosek wizowy ( DS-156) ale, wypelniajac go mialem wiele trudnosci. Oczywiscie go wypelnilem i wydrukowalem jednak nie wiem czy dobrze. 1. Czy pola które nie dotycza mojej osoby mam zostawic puste ( jak nakazują na stronie ambasady) czy wpisywać "BRAK" badz " NIE DOTYCZY" jak napisane jest pod pytaniami w nawiasie w formularzu? 2. Czy wpisujac swoj adres w polach ( linijka 1, linijka 2) mam wpisywac caly adres czyli : ulica, numer mieszkania, kod pocztowy, miasto, wojewodztwo) czy te trzy ostatnie moge rozbic na trzy ponizsze rubryki pytajace o te dane. Poniewaz nie zabardzo rozumiem po co wpisywac to po dwa razy? 3. Czy odpowiedzi mam wpisywac w jezyku angielskim jak przeczytalem gdzies na stronie ambasady, czy tez po polsku z capslockiem bez polskich znakow jak przeczytalem rowniez na stronie ambasady tylko gdzies dalej . 4. Do czego jest ostatnia (trzecia) strona wniosku ktory zostal wydrukowany z trzema pustymi zostawionymi do wypelnienia rubrykami. Z tego co wyczytalem na tej kartce jest to chyba do wypelnienia dla konsula tam w ambasadzie ale nie jestem pewny wiec wole zapytac/ 5. Czy wypelniac trzeba tylko ten wniosek ( DS-156) czy potrzeba wypelnic jeszcze jakies dodatkowe? Dzieki z gory za odpowiedz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 21 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 do tego dodaj druk dhl oraz ds 157 jesli : Uzupełniający wniosek wizowy DS-157 wypełniają mężczyźni w wieku od 16 do 45 lat, niezależnie od obywatelstwa. http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n..._documents.html DHL: http://polish.poland.usembassy.gov/root/pd...form-polish.pdf I tak odpowiedzi podajesz w zaleznosci od znajomosci jezyka i jesli dobrze umiesz angielski to napisz odpowiedzi po angielsku pamietajac ze odpowiedzi maja byc bez polskich znakow-to sie tez tyczy odpowiedzi w jezyku polskim.Tam gdzie masz pytania TAK lub NIE zaznaczasz odpowiednia odpowiedz i jak masz NIE to dalej idziesz odpowiadac ,np jest pytanie o stan cywilny i jak zaznaczysz kawaler to nic dalej nie wypelniaj-nie pisz ,zostaw pole z imieniem i nazwiskiem zony puste. Tak jak piszesz ta 3 kartka jest dla Konsula i jej nie wypelniasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.