hokus Napisano 24 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam Mam wizę(promesę) 10 letnią byłem sam 2 krotnie raz6 tygodni i po 2 latach 5 tygodni typowe wakacje.Teraz ciotka mieszkająca w USA chce zafundować synowi na 18kę wyjazd i pobyt w chicago i ja też chcę polecieć na swój koszt. i pytanie czy może mieć problem z uzyskaniem wizy? I czy można iść z nim na rozmowę? teoretycznie powinien iść sam ale ma z tym problem (wstydzi się) i czy ma znaczenie ,że jestem po rozwodzie ? Mama syna nie robi żadnych problemów tylko czy musi mięć jej zgodę na wyjazd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 24 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Nikt Cie do Ambasady nie wpusci no chyba ze masz obywatelstwo USA .. Moze isc sam po wize a czy dostanie to niech sie dobrze do tego przygotuje . ps moga miec ale do niego ze moze zostac w USA jak tam jest jego Mama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hokus Napisano 24 Marca 2009 Autor Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Coś namieszałem. Mama syna a moja była żona mieszka w Polsce nigdy nie była w USA /pytałem czy musi wydać zgodę na wyjazd syna jakoś potwierdzoną(notariusz) bo w rozmowie nie ma żaadnych zastrzeżeń Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 24 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Nic nie musi,jak nie ma syn paszportu to wtedy musi wydac zgode na jego wydanie jak i tez Ojciec jesli ma prawa rodzicielskie . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
FUGAZI Napisano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 18 letni facet wstydzi się iść na rozmowę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sly6 Napisano 25 Marca 2009 Zgłoś Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Fugazi bywa i tak i tutaj nic nie ma dziwnego w tym . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.