Skocz do zawartości

Emigracja Do Usa Na Stałe

Zeelof

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy sie prawo zmieni zalezy od wielu czynnikow a ze maja rozmawiac na ten temat to juz rozmawiaja od jakies czasu i jak widac narazie jest to co jest.

Jest tez loteria wizowa i jesli zostanie dana osoba wylosowana a do tego bedzie sie kwalifikowac to dostanie GC .

Mozna tez miec sponsorowanie przez pracodawce ,mozesz o tym poczytac na Forum lub na tej stronie.

ps tak wiec poczytaj troche forum i znajdziesz pare postow podobnych .

• Odpowiedzi 36
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź
Napisano

:)

Paper, niezły pomysł ale zauważ że najpierw trzeba taką Amerykankę poznać po czym pokochać a z Polski na pewno to się nie uda ;P

Freya, dzięki za lekturę ;P Poczytam na pewno ;P

:rolleyes: wiec Postaraj sie o wize turystyczna...Przyjedz do USA....zakrec sie w artystycznych srodowiskach mlodych amerykanow (tak jak ja to zrobilem - jestem perkusista i w 2001 roku wyjechalem do USA w celu robienia muzy, nie w celu pracy na budowie albo sprzataniu sklepow i dorabianiu sie, z zamiarem otrzymania ktoregos dnia legalnego pobytu, bo lubie Ameryke :D ), Poznaj TA wlasciwa, inteligentna, na odpowiednim poziomie intelektualnym, z klasa (nie rednecka jakiegos :) ), mloda i ladna amerykanska laske, Pokaz jej europejskie serce i to, ze jestes gentelmanem, ktory ma cos do powiedzenia i zrobienia w tym zyciu (wiecej niz tylko praca, dom samochod i kapcie i gazeta po 50-tce), zaimponuj jej znajomoscia angielskiego w stopniu nie gorszym niz ona i juz jest Twoja.....pozniej nic tylko sie hajtac i po okolo roku Jestes legalnym rezydentem.... ;)

Pozdro

Napisano

<<<oczekiwanie na powrot Polski do programu losowania Zielonych Kart, co pewnie szybko nie nastapi>>>> to twoja opinia tylko czy jest cos na poparcie twoich słów w postaci konkretnej informacji? pytam bo przeglądałem strony tematyczne o gc i nie znalazłem żadnej inf,odnosnie tegorocznego losowania dotyczącej polski.

Napisano
Paper, niezły pomysł ale zauważ że najpierw trzeba taką Amerykankę poznać po czym pokochać a z Polski na pewno to się nie uda ;P

Freya, dzięki za lekturę ;P Poczytam na pewno ;P

Proszę bardzo :)

Mogłoby Ci się udać - wiem po swoim i mojej siostry przykładzie - obie poznałyśmy Amerykanów ( tylko w robieżności 10 lat :rolleyes: ) nie ruszając się z Polski :)

A tak jeszcze zapytam, czy masz może jakiś konkretny zawód? Czy jesteś w czymś wybitnie zdolny, co mógłbyś robić w Stanach? Bo jeśli tak, to zostaje Ci jeszcze wiza pracownicza ( sa na nią limity, ale to już mniejsze zmartwienie) i w tym kierunku mógłbyś poszukać.

Napisano

lorden to czy Polska bedzie w loterii bedzie wiadomo na jesieni na rzadowej stronie .

Freya to ze kobiety szybko znajduja druga polowke to mnie wcale nie dziwi ,znam wiele takich przypadkow ,troche gorzej sie jest w 2 strone no ale warto szukac ....

Napisano

Paper, może i to nie głupi pomysł z tą wizą turystyczną :) Orientuje się może ktoś na jak długo taka wiza działa? (chociaż wolał bym z możliwością pracy)

Freya, aktualnie jestem uczniem na zawód Montera Elektronika lecz zamierzam później poduczyć się do Technika Elektronika i przy właśnie przez to że nadal się edukuje zamierzam wyprowadzić się po ukończeniu nauki...

Napisano

No widzisz jeszcze trzeba będzie te dwa lata po praktykować lecz myślę że to niezbyt będzie problemem ponieważ podczas nauki na Technika mam zamiar pracować więc zawsze jakoś to można odjąć od dodatkowych lat przed wyprowadzką... Jednak wydaje mi się że już teraz powinienem o tym wszystkim myśleć by potem mieć mniej problemów z tym tematem...

P.S. Czy osoba migrująca do Polski na stałe też ma takie problemy z tym wszystkim? :/

Napisano
P.S. Czy osoba migrująca do Polski na stałe też ma takie problemy z tym wszystkim? :/

Pytanie, czy Polska też przyciąga tylu imigrantów...

Z linka, który wkleił sly, wynika, że przepisy są bardzo podobne :)

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...