Skocz do zawartości

Deportacja A Wiza

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam pytanie, mianowicie jezeli ktos z mojej najblizszej rodziny ma wbita w papierach deportacje to wplywa to na moja szanse otrzymania wizy, zgadza sie ?

Czy sa jakies szanse odciecia sie od tego ? Nie wiem, jakas zmiana zameldowania, paszportu, etc. ? Chodzi mi o to zeby konsul popatrzyl na mnie jako na osobnego czlowieka a nie patrzyl przez pryzmat rodziny....

Napisano

Za malo szczegolow aby wyjasnic cokolwiek

Gdzie jest obecnie ta osoba

Jesli przebywa nielegalnie w USA to trzeba te informacje umiescic we wniosku o wize

Czy ma to wplyw na otrzymanie wizy czy nie tak do konca nikt nie wie

jesli jest to zona maz prawdopodobnie tak

Napisano

WincentY a kiedy ta osoba dostala ta deportacje,od kiedy jest w Polsce,za co to bylo i czy czasami to nie byla deportacja dobrowolna?

A Ty sie uczysz,pracujesz-od kiedy bo to czasami tez ma znaczenie,,,na krotko chcesz leciec do USA czy tez na dluzej...

Napisano

Sprawa dotyczy mojego brata. Wbili mu deportacje za nielegalne przekroczenie granicy (jakies 5 - 6 lat temu), w tej chwili jest jednak dalej w stanach, o czym oni chyba raczej nie wiedza ?! W kazdym badz razie probowalem dwa razy poki co dostac wize do stanow, bedac na drugim i trzecim roku studiow, za kazdym razem otrzymalem odpowiedz, ze nie wykazalem wystarczajacych zwiazkow z polska... co mnie strasznie wk... bo po pierwsze - mam wlasny dom i ziemie w polsce, po drugie - studiuje, po trzecie - po co mialbym do cholery tam zostac ?! Do stanow chce leciec po to aby przede wszystkim zwiedzic niewielka czesc, studiuje turystyke i rekreacje, interesuje sie tym tematem. Jak rowniez po to aby odwiedzic rodzine. Wydaje mi sie, ze te odmowy sa wlasnie zwiazane z tym, iz patrza na mnie przez pryzmat brata...

Dlatego zastanawialem sie czy jest jakas mozliwosc aby sie od tego odciac ? Myslalem nad tym aby zmienic adres zameldowania, paszport, moze sprobowac ubiegac sie o wize z anglii ? Macie jakies pomysly co moge zrobic w tym temacie ?

Napisano

Jestes juz w komputerze i nic Ci nie da zmiana paszportu,adresu a o wize w Anglii nie jest latwo bo musisz wykazac sie tym ze tam od jakiegos czasu pracujesz,uczysz sie...

ps ds 156 wpisujesz kiedy byles po wize i z jakim rezultatem ...

Napisano

Sly6 ma racje, pamiętaj,że składałeś odciski palców i takie kombinowanie ze zmianami adresów i paszportu nic nie da .... Tak to już z nimi jest, ze jak coś sie nie spodoba to nie ma mocnych. Wiele osób dostało odmowe przez to,że członkowie rodzin są w USA nielegalnie. Smutne to, ale niestety prawdziwe :) Jeśli jednak bardzo Ci zależy na wyjezdzie - próbuj, nigdy tak do końca nie wiadomo jak to sie zakończy. Powodzenia życzę.

Napisano
Jestes juz w komputerze i nic Ci nie da zmiana paszportu,adresu a o wize w Anglii nie jest latwo bo musisz wykazac sie tym ze tam od jakiegos czasu pracujesz,uczysz sie...

ps ds 156 wpisujesz kiedy byles po wize i z jakim rezultatem ...

No tak, myslalem zeby pojechac na wakacjach do Anglii, znalezc sobie jakas robote, kupic np. wycieczke do stanow w biurze podrozy i sprobowac aplikowac o wize wlasnie na ten wyjazd... Tylko po prostu chcialbym dowiedziec sie czy jest wogole sens, czy tez lepiej dac sobie spokoj i poczekac jak bede po 40-stce i w koncu polakom zniosa wizy ?! Nie chce wydawac kolejnych pieniedzy i marnowac czasu na darmo (notabene koszt wizyty w konsulacie to po prostu smiech, za 5min rozmowy taka kasa, to nie konsulat tylko firma zarobkowa).

Strasznie wpienia mnie fakt, iz wydaje im sie chyba, ze stany sa dla nas jakims rajem na ziemi gdzie ja zyje tylko po to aby sie tam dostac. Zwiedzilem juz kawalek swiata i pomimo, ze mam w aplikacji wizowej wpisana cala liste panstw, ktore odwiedzilem w ostatnich latach to stanow zwiedzic nie moge...

Napisano

Nie kupuj wycieczki, bo jeśli nie dostaniesz wizy, to będziesz w plecy.

A co do tego, czy im się wydaje, ze ich kraj jest dla nas rajem na ziemi... Sami im to wmówiliśmy. Wyjeżdżając, kombinując, zostając nielegalnie...

Przez 'my' mam na myśli ogół polskich emigrantów przesiadających wizy.

Napisano

jak jestes na studiach to moze by tak sprobowac leciec przez work i travel ,niczego nie rob nielegalnego bo lepiej dostac odmowe za tzw slabe zwiazki z Polska niz za klamstwo.

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...