paulawiki Napisano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2009 Jakie ubezpieczenia polecacie na wyjazd do USA (wyjazd turystyczny). Chodzi mi glownie o ubezpieczenie od naglych wypadkow. Warto jest wykupowac ubezpieczenia z karta ISIC, czy moze lepiej skorzystac z ofert takich ubezpieczycieli jak np. Warta ?
madzia77 Napisano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2009 Są różenego rodzaju pakiety dla turystów, w tym też od nieszczęśliwych wypadków. Przeczytaj dokładnie umowę zanim ją podpiszesz, czasem można sie niezle "przejechać" w razie problemów zdrowotnych w usa. Moja znajoma była ubezpieczona w Hestii i dostała .....10 czy 15 % sumy,którą powinna była otrzymać za pobyt w szpitalu w Usa. Tak więc tę "firmę" stanowczo odradzam.... Dużo obiecywania a przychodzi co do czego i...... niemiła niespodzianka :/
sly6 Napisano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2009 Trzeba dobrze ale to dobrze czytac warunki umowy oraz tez regulamin,jak cos jest nie jasne nalezy sie pytac ... Kiedys widzialem w ubezpieczeniu taka opcje jak praca (praca legalna i nielegalna)i wtedy tez na takie cos mozna sie ubezpieczyc.Tak samo jak sporty
madzia77 Napisano 2 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 2 Kwietnia 2009 "jak cos jest nie jasne nalezy sie pytac ..." Tak, tylko z tymi odpowiedziami jest róznie. Owa, wspomniana już znajoma została poinformowana przez panią "agentkę" ubezpieczeniową, ze wracane są wszystkie koszty leczenia, ba, nawet za syropki i aspirynke kupioną poza granicami Poleciała sobie na wakacje do Usa i "rozchorował" jej sie jajnik Jakie są ceny opieki medycznej w Stanach, każdy kto miał styczność wie. Ale dziewczyna zapłaciła za wszystko pewna, ze Hestia wróci pieniążki zgodnie z obietnicą. Niestety, zaczęli tak mieszać, kręcić, unikali z nią kontaktu, az po dłuuuuuuugim czasie została jej przyznana łaskawie suma 10% z całości, którą zapłaciła w Usa. A pani "agentka" się "wypięła" i stwierdziła, że "róznie to jednak bywa". Dodam, ze ja byłam ubezpieczona w PZU, miałam małe problemy zdrowotne, i wszystkie koszty zostały mi zwrócone.
Yuuhi Napisano 5 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 5 Kwietnia 2009 ja sie ubezpieczylem w warcie....i skonczylem na ER....$1053 za 15 minutowa wizyte lol....sam czekam na rozwiazanie sprawy bo na poczatku to pani pielegniarka sie przestraszyla mojej polisy chyba...i brala ode mnie wszystko przez 15 minut po czym w komputerze wpisalas SELF PAY lol
zunka3 Napisano 6 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 6 Kwietnia 2009 mniej wiecej jaka kwota wyniosla za ubezpieczenie w PZU??bylabym wdzieczna za odp.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.