paulawiki Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 Jakie ubezpieczenia polecacie na wyjazd do USA (wyjazd turystyczny). Chodzi mi glownie o ubezpieczenie od naglych wypadkow. Warto jest wykupowac ubezpieczenia z karta ISIC, czy moze lepiej skorzystac z ofert takich ubezpieczycieli jak np. Warta ?
madzia77 Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 Są różenego rodzaju pakiety dla turystów, w tym też od nieszczęśliwych wypadków. Przeczytaj dokładnie umowę zanim ją podpiszesz, czasem można sie niezle "przejechać" w razie problemów zdrowotnych w usa. Moja znajoma była ubezpieczona w Hestii i dostała .....10 czy 15 % sumy,którą powinna była otrzymać za pobyt w szpitalu w Usa. Tak więc tę "firmę" stanowczo odradzam.... Dużo obiecywania a przychodzi co do czego i...... niemiła niespodzianka :/
sly6 Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 Trzeba dobrze ale to dobrze czytac warunki umowy oraz tez regulamin,jak cos jest nie jasne nalezy sie pytac ... Kiedys widzialem w ubezpieczeniu taka opcje jak praca (praca legalna i nielegalna)i wtedy tez na takie cos mozna sie ubezpieczyc.Tak samo jak sporty
madzia77 Posted April 2, 2009 Report Posted April 2, 2009 "jak cos jest nie jasne nalezy sie pytac ..." Tak, tylko z tymi odpowiedziami jest róznie. Owa, wspomniana już znajoma została poinformowana przez panią "agentkę" ubezpieczeniową, ze wracane są wszystkie koszty leczenia, ba, nawet za syropki i aspirynke kupioną poza granicami Poleciała sobie na wakacje do Usa i "rozchorował" jej sie jajnik Jakie są ceny opieki medycznej w Stanach, każdy kto miał styczność wie. Ale dziewczyna zapłaciła za wszystko pewna, ze Hestia wróci pieniążki zgodnie z obietnicą. Niestety, zaczęli tak mieszać, kręcić, unikali z nią kontaktu, az po dłuuuuuuugim czasie została jej przyznana łaskawie suma 10% z całości, którą zapłaciła w Usa. A pani "agentka" się "wypięła" i stwierdziła, że "róznie to jednak bywa". Dodam, ze ja byłam ubezpieczona w PZU, miałam małe problemy zdrowotne, i wszystkie koszty zostały mi zwrócone.
Yuuhi Posted April 5, 2009 Report Posted April 5, 2009 ja sie ubezpieczylem w warcie....i skonczylem na ER....$1053 za 15 minutowa wizyte lol....sam czekam na rozwiazanie sprawy bo na poczatku to pani pielegniarka sie przestraszyla mojej polisy chyba...i brala ode mnie wszystko przez 15 minut po czym w komputerze wpisalas SELF PAY lol
zunka3 Posted April 6, 2009 Report Posted April 6, 2009 mniej wiecej jaka kwota wyniosla za ubezpieczenie w PZU??bylabym wdzieczna za odp.
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.