miszkek Napisano 3 Kwietnia 2009 Zgłoś Napisano 3 Kwietnia 2009 Witam wszystkich forumowiczow, Zastanawialam sie, jak sie ma aplikowanie o pomoc finansowa dla studentow a zobowiazanie sponsora, o pokrywaniu kosztow utrzymania imigranta. Financial aid, z tego co sie orientuje jest przyznawana od panstwa, wiec osoba ze swieza GC nie powinna sie o takowa pomoc ubiegac, bo od tego ma sponsora. A czerpanie korzysci finansowych od panstwa, w takim przypadku jest niedozwolone. Dobrze mysle? W szkole powiedzieli mi, ze kazdy kto sie kwalifikuje na pomoc finansowa, moze sie o nia ubiegac. Z tym, czy ja otrzymam czy nie zalezy juz od innych czynnikow. Ja tam im nie wierze i wole sie upewnic, niz pozniej miec problemy z INS. Kiedys na forum widzialam temat ten byl podejmowany, ale niestety nie moge go odnalezc. Jezeli ktos ma wiedze w tym temacie, serdecznie prosze o pomoc.
miszkek Napisano 7 Kwietnia 2009 Autor Zgłoś Napisano 7 Kwietnia 2009 P.Karino czy FAFSA to sugestia? Jesli tak, to dziekuje za wskazowke. Chodzilo mi o pomoc jaka oferuje college, ale FAFSA wydaje sie tez bardzo sensownym rozwiazaniem. Czy osoby na cond.GC moga z niej korzystac?
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.