Szajaman Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Witam Mój brat przebywa w stanach od 2000 roku, wyjechał z wizą turystyczną i został na stałe, co mam wpisać w pozycji 37 wniosku DS-156 który brzmi "Czy którakolwiek z wymienionych niżej osób znajduje się na terytorium Stanów Zjednoczonych lub posiada status stałego rezydenta albo obywatelstwo amerykańskie? Należy zaznaczyć ,,TAK" lub ,,NIE" oraz podać status tej osoby w Stanach Zjednoczonych (np. stały rezydent, obywatel Stanów Zjednoczonych, przebywający z wizytą, student, pracuje, itd.) wpisać " przebywa nielegalnie " ? szajaman Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Nie ktore osoby wpisuja jak sie maja sprawy tzn ze taka osoba przebywa nielegalnie.. wpisuja tez ze dana osoba jest na wizycie . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajaman Posted April 9, 2009 Author Report Share Posted April 9, 2009 Wpisałem " RESIDENT CONSTANT " - zakręciłem się, chodziło mi że przebywa na stałe na terenie stanów. Konsul przyznał nam wizy ( byłem z dziewczyna ) a po 40 minutach zadzwoniła jakaś panienka z ambasady i powiedziała że jednak konsul jeszcze raz przejrzał dokumenty ( ciekawe jakie jak miał tylko wniosek wizowy ) i jednak wiza nie została nam przyznana ( i teraz się zastanawiam z czego to mogło wynikać, nie miałem zamiaru ukrywać że brat jest nielegalnie i w wniosku wpisałem że jadę do niego w odwiedziny. Nadal twierdzę że powinno się to nazywać nie rozpatrzenie wniosku wizowego ale " loteria wizowa ". Ręce opadają... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 dokumenty jak ds 156,ds157 RESIDENT CONSTANT a co to oznacza?jak rezydent staly to w polowie miales racje tzn ze On tam na stale przebywa ale jest nielegalnie i tak to nalezalo napisac... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szajaman Posted April 10, 2009 Author Report Share Posted April 10, 2009 Czyli co ? Mam wpisać " It stays illegally " czy że mieszka w USA " It lives in USA " ? Czy ktoś miał już taki przypadek że po przyznaniu wizy zadzwonili za jakiś czas że jednak nie przyznali ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rademedes Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 na forum byly opisywane przypadki, ze po otrzymaniu wizy osoby byly wzywane do ambasady/konsulatu ponownie, niestety w celu anulowania wizy Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 10, 2009 Report Share Posted April 10, 2009 Wpisz ze jest na wizycie i mozesz wpisac ze jest nielegalnie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.