jawala Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 Czy ktoś przewoził gitarę do USA ?, czy można ją potraktować jako bagaż podręczny ? i czy wówczas mogę mieć jeszcze przy sobie laptopa ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted April 9, 2009 Report Share Posted April 9, 2009 BMI: http://www.bmibaby.com/bmibaby/pl/index.aspx?p=718#ARTICLE10 Link to comment Share on other sites More sharing options...
jawala Posted April 10, 2009 Author Report Share Posted April 10, 2009 Dzięki za linka, gitara nie jest tak duża jak wiolonczela i nie trzeba dla niej oddzielnego miejsca, jednak przekracza ona rozmiarami (o ok. 40cm) dozwolony bagaż podręczny i z informacji uzyskanych w American Airlines na lotnisku mogą mnie puścić na pokład ale nie muszą. Jeżeli każą mi nadać gitarę na bagaż rejestrowy to będzie wtopa, ponieważ w zwykłym pokrowcu to z gitary zostaną drzazgi i polecono mi metalowy futerał. Także chyba nie będę ryzykował z jej przewożeniem tym bardziej że, np. BMI z Warszawy do Londynu mnie wpuści na pokład, a AA z Londynu do NY nie pozwoli na taki bagaż podręczny, pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.