Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, lece niedlugo do USA.

I tu mam pytanie:

Lece do Los Angeles z przesiadka w Chicago.

Jak to jest z immigration, beda sprawdzali mnie odrazu w Chicago czy dopiero w LA?

Czy moga mnie zawrocic z Chicago mimo ze lece do LA?

Pozdrawiam!

Napisano

Odprawe immigration będziesz miał w Chicago, jeśli będą mieli Cie zawrócić to również zrobią to w Chicago, ale tym bym się zbytnio nie martwiła. Poczytaj sobie forum jak to jest z cofnięciami z lotniska, jak sie dobrze przygotujesz to powinno być bez problemu.

Napisano

Ok, dzieki <_<

I jeszcze jedno <_<

Zabieram ze soba w podroz komputery, tzn. jeden komputer desktop (taki zwykly biurkowy), laptop oraz PDA.

Czy ten desktop beda traktowali jako bagaz czy jako komputer (tzn. sprawdzac zawartosc dyskow itd.)

Napisano
Czy ten desktop beda traktowali jako bagaz czy jako komputer (tzn. sprawdzac zawartosc dyskow itd.)

jesli sie im ubzdura to moga Ci sprawdzic laptopa i desktopa i nie ma znaczenia jaki rodzaj bagazu to bedzie

(mowa oczywiscie o zawartosci dyskow)

Napisano

nie bardzo rozumiem co masz na mysli piszac "bagaz", nie ma znaczenia jak to opakujesz, podzielisz na czesci itp itd - bagaz to bagaz - to jest pierwsza kwestia

zupelnie odrebna sprawa jest to, czy urzednik (celnik itp.) z jakis powodow zechce sprawdzic zawartosc dyskow twardych i raczej nie szukaja pirackich kopii windowsow a jak to mowia "dowodow na dzialalnosc terrorystyczna"

mimo wszystko gdyby sie takie cos zdarzylo to lepiej nie wpasc z czyms nieciekawym - takie kontrole sa dosc rzadkie ale czasem wystepuja

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...