sly6 Napisano 17 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 17 Sierpnia 2010 Martusinska jaki masz status w USA? Tobie chyba chodzi o takie cos jak wymiana prawa jazdy z Polski na stanowe..jesli tak to w NJ http://www.state.nj.us/mvc/Licenses/LicensesNon-Citizens.htm tam gdzie sa duze skupiska Polonii kiedys mozna bylo zdawac teorie po polsku ..
katarzyna3004 Napisano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2010 Czesc. Mieszkam obecnie w NJ i mogę udzielić informacji dotyczących prawa jazdy. Mam GC czyli i SS. W 2008r wygladało to tak. Kupiłam testy na prawo jazdy po polsku. Przeczytałam je kilka razy i poszłam do MV z moim Polskim prawem jazdy. Tam pan w okienku sprawdził autentyczność tegoż dokumentu w książce z wzorami chyba wszystkich pańsct w każdym razie była gruba I przystapiłam do egzaminu teoretycznego. Gdy na ekranie pojawił się komunikat że test przeprowadzony pomyślnie dostałam w okkienku prawo jazdy stanu NJ. Bez permitu bez praktycznego. A zdawałam w języku polskim ale to dość uciążliwe było bo komputer nie czytał polskich znaków i na ekranie pojawiały się krzaczki, czasem miałam problem rozszyfrowaniem tego co tam jest napisane.
Martusinska Napisano 28 Sierpnia 2010 Zgłoś Napisano 28 Sierpnia 2010 witam ponownie mój mąż był się dziś dowiedzieć jak to jest z tym prawkiem. Papiery mam w toku (29/09 interview o GC), mam już pozwolenie na pracę i SS. Mam zgłosić sie do DMV z prawkiem z PL i międzynarodowym, zdać test pisemny i wychodzę z prawkiem amerykańskim. Co do wymiany prawek (jeśli ktoś się przeprowadza no z NJ do DE), nic nie musi zdawać tylko idzie, wymienia prawko na dany stan i płaci. żadnych stresów ------- Od dwoch tygodni jestem szczesliwym posiadaczem prawka i wygladalo to tak: najpierw sprawdzenie wzroku, potem test pisemny (50 pytan), potem Pani wypisuje jakies papiery (jesli macie wazne miedzynarodowe lub tlumaczenie prawa jazdy )to prawko wydane jest od reki POWODZENIA !
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.