Skocz do zawartości

Opłata Wizowa W Mbanku

wash

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

opłaciłem opłatę wizową przelewem elektronicznym w mbanku, potwierdzenie z podpisem i pieczątką zamówiłem przez mlinię - przyjdzie pocztą. Czy ktoś był już w takiej sytuacji - nie robią problemów w ambasadzie przy przyjmowaniu takiego potwierdzenia?

Pozdr, wash

Napisano

"Uiszczając opłatę na Poczcie Polskiej nie jest pobierana prowizja od operacji bankowej. Istotne żeby do wniosku wizowego dołączony był dowód opłaty wizowej w oryginale z widocznym stemplem pocztowym. Nie są akceptowane dowody opłaty dokonane poprzez Internet."

Czy jestes az tak leniwy zeby ruszyc swoje cztery litery, isc na poczte i tam uiscic oplate za wize? Z reguly nie zycze nikomu zle ale w tym wypadku mam nadzieje, ze nie przyjmia Ci tego potwierdzenia i zaplacisz jeszce raz za swoje lenistwo!

Pozdrawiam.

Napisano

muzy bylo by 500 stow w plecy jakby poszedl z samym wydrukiem bez pieczatki i podpisu a tak :

Jeśli płatność została wniesiona przez internet, należy wydrukować potwierdzenie, udać się do banku, który realizował przelew elektroniczny i poprosić o przystawienie pieczątki bankowej. Osoby z wydrukiem bez pieczątki nie będą przyjęte na rozmowę z konsulem.

http://polish.poland.usembassy.gov/visas/n...nts.html#wplata

Napisano

Dzięki za wyjaśnienia, dotarłem do nich przed napisaniem tematu.

Szukam jeszcze osoby, która dokonała tego osobiście, tj zapłaciła elektronicznie, otrzymała pieczątkę i weszła z takimi dokumentami. Jeśli jest ktoś, kto to zrobił, to proszę się podzielić wrażeniami;)

Napisano

Jesli byl ktos taki to dawno temu

kiedys czytalem o kims kto zrobil taki przelew i poszedl bez takiego podpisu i pieczatki i musial zaplacic jeszcze raz oplate.

Napisano

ja tak robilem, spokojna glowa ;-)

ale potem przerzucilem sie na poczte polska, problem w sumie zawsze mialem taki ze nie chcialo mi sie leciec do bankomatu zeby potem na poczte leciec i wplacac, a jak juz bylem pod bankomatem to rownie dobrze moglem zrobic przelew w domu i potwierdzenie podbic w banku ;-)

pieczatka jak bedzie nie powinno byc problemu ;)

Napisano
Dzięki za wyjaśnienia, dotarłem do nich przed napisaniem tematu.

Szukam jeszcze osoby, która dokonała tego osobiście, tj zapłaciła elektronicznie, otrzymała pieczątkę i weszła z takimi dokumentami. Jeśli jest ktoś, kto to zrobił, to proszę się podzielić wrażeniami;)

Ja tak zrobilam, ale to bylo kilka lat temu, kiedy staralam sie o wize poraz pierwszy. Nie dotyczalam szczegolow, a biuro nie poinformowalo mnie o jakis specjalnych wymogach, wiec mama zrobila mi przelew z PKO i wydrukowala potwierdzenie. Jak sie dowiedzialam, ze to musi byc oryginal, z poczty z pieczatka, to mama wziela wydruk i poszla do banku, tam potwierdzili przelew pieczatka i podpisem. Nikt tego nie kwestionowal w ambasadzie , chociaz tez sie troche stresowalam :). Nastepnym razem poszlam po prostu na poczte i nie bylo problemow ani stresu ;).

Temat został przeniesiony do archiwum

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...