karoolexx Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 Witam wszystkich, Zaczne od tego, ze jestem nowa osoba na forum i mam male pytanie odnosie wizy H1-B. Chcialabym wyjechac do USA i nie wiem za bardzo od czego zaczac. Od pol roku jestem w Polsce, gdzie wroicilam po 4 latach pobytu w UK. W polsce zaczelam studia na kierunku finanse i rachunkowosc przedsiebiorstw, oraz pracuje dla Amerykanskiej firmy Franklin Templeton Investmens Poland na stanowisku Fund Accountant. Do USA chcialabym wyjechac za ok 2 lata jak skoncze studia. Dodam, ze mam dosiwadczenie w Banku na stanowisku Supervisor-Mortgage Service Officer ponad 2 lata w Australijskiej grupie finansowej min Clydesdale i Yorkshire Bank w Szkocji, ukonczylam Technikum Ekonomiczne z Dyplomem i prawem do wykonywania zawodu Ksiegowej, za 2 lata bede miec licencjat jak juz wczesniej pisalam z Finansow i Rachunkowsci przesiebiorstw. No i teraz moje male pytanko jakie mam szanse zeby ubiegac sie o wize H1-B?? Z gory dziekuje za odpowiedz i pozdrawiam Karolina Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 poczytaj forum jak kto jest TERAZ bo za 2 lata roznie moze byc . Link to comment Share on other sites More sharing options...
karoolexx Posted May 6, 2009 Author Report Share Posted May 6, 2009 No wlasnie czytam, ale jestem ciekawa czy sie chociaz kwalifikuje, bo z teg co wiem to do niektorych zawodow trzeba miec licencje, a nie wiem wlasnie jak to jest w przypadku ksiegowych no i czy to ze w Polsce pracuje dla Amerykanskiej firmy jest jakims atutem (chociaz szczerze w to watpie) Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 6, 2009 Report Share Posted May 6, 2009 jest atutem to ze pracujesz dla tej firmy ,moga Cie oddelegowac tam do pracy . Link to comment Share on other sites More sharing options...
karoolexx Posted May 6, 2009 Author Report Share Posted May 6, 2009 Dzieki za szybkie odpowiedzi Kurcze no wlasnie to nie wchodzi w gre niestety, bo otworzyli biuro w Polsce z powodu ciecia kosztow i redukcji etatow w US. Czy jest moze tu na forum ktos z Miami, bo jestem ciekawa czy trudno znalesc prace na Florydzie i czy jest zapotrzebowanie na Fund Accountant? Pozdriawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.