Casey Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 A więc tak! Staram się o wizę turystyczną-mam w NY firmę która mnie zatrudni,czy na miejscu mogę zrobić coś aby pracować tam legalnie? sly6 pisał coś że można jechać na W&T mając swojego pracodawcę-jak to dokładnie wygląda? I jeszcze jedno-czy można zmienić status wizy z turystycznej na studencką? Oraz czy można na niej legalnie pracować,przy jednoczesnym uczeniu się of course Czy może mam od razu o inną wizę się starać? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Idziesz do biura i mowisz ze masz swojego pracodawce lub tez ze chcesz jechac tam i sam szukac sobie pracodawcy Mozesz zmienic status z turysty na studencki i jak urzad wyrazi zgode to zostaniesz status studenta ale jesli wyjedziesz po za USA musisz miec wize studencka aby tam wrocic i dalej sie uczyc. Na wizie studenckiej bedziesz mogl pracowac ale tylko 20 godz i w obrebie szkoly,akademika .. Poszukaj informacji na forum o zmianie wizy turystycznej na pracownicza -studencka Link to comment Share on other sites More sharing options...
Casey Posted May 15, 2009 Author Report Share Posted May 15, 2009 A ten pracodawca musi jakieś warunki spełniać? Znasz jakieś "pewne" biuro? Ofert jest może i dużo ale ciekawe ile tych firm jest godnych zaufania. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 Biura jak sa nie pewne to z tej racji ze miala byc praca a nie bylo,w tej pracy zle placili itp ,mozesz zobaczyc do CCUSA..o firmach tez masz napisane w dziale work i travel Link to comment Share on other sites More sharing options...
Casey Posted May 15, 2009 Author Report Share Posted May 15, 2009 Ale jest mały problem z WAT bo ja nie jestem studentem Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 No to masz 2 wyjscia,,pracowac u pracodawcy legalnie lub tez nielegalnie...tego 2 Ci nie poroponuje a co do 1 opcji to mozesz poleciec na wizie turystycznej do USA i tam zmienic to na wize pracownicza lub tez wyjechac z ta wiza z Polski Link to comment Share on other sites More sharing options...
Casey Posted May 15, 2009 Author Report Share Posted May 15, 2009 PRACA NA CZARNO NIE WCHODZI W GRĘ!! Raczej zmiana statusu tam wchodzi w grę.Czy jest to jakiś skomplikowany proces?Czy najlepiej od razu skorzystać z pomocy prawnika? I ponowne pytanie-czy ten pracodawca u którego będę pracował musi mieć jakieś specjalne "ZNAJOMOŚCI" w rządzie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sly6 Posted May 15, 2009 Report Share Posted May 15, 2009 w rzadzie nie ale u prawnika tak jak ma dobrego to wtedy cos sie da zrobic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Casey Posted May 15, 2009 Author Report Share Posted May 15, 2009 A to super! Ja myślałem że to ja sam będę musiał sobie prawnika znaleźć,i szczerze mówiąc chciałem to Karinie zlecić(bynajmniej wiem za co będę płacił ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Archived
This topic is now archived and is closed to further replies.