margaux Napisano 1 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 1 Czerwca 2009 W piatek bylam przy boardingu samolotu do Seattle i mialam dwoch pasazerow przylatujacych z WAW o 9.30. Przybiegli (doslownie) do gate kiedy byl juz last call okolo 10.20, wiec zdazyli na samolot (tego dnia wszystkie loty byly bardzo pelne). Przesiadka w godzine na CDG jest wiec mozliwa, ale trzeba sie spieszyc.
Saka Napisano 7 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 7 Czerwca 2009 Lotnisko w Paryzu wspominam jako najgorsze na jakich bylem. Lecialem do NY przez Paryz i lot z WAW byl opozniony o 40-50min, dolecialem z opoznieniem 30min, a mialem 1h na przesiadke. 30 min powinno wystarczyc, ale znalezc jakas kolejke (tam autobus) to jest problem gigant, szczegolnie gdy czlowiek biegnie No coz wkoncu dobieglem na "przystanek", ale wtedy okazalo sie ze ten ich cholerny autobus jezdzi od A do F (chyba), ale nie odrotnie, wiec z C musialem objechac wszystkie pozostale, az dotarlem do swojego B i po dobiegnieciu gate juz byl zamkniety i tylko zobaczylem cofajacy sie samolot Nie wiem, czy mieli jakies urwanie glowy tego dnia, ale byla kolejka do informacji jak na JFK do immigration. Przebukowali mi bilet bezproblemu, nawet nie sluchajac co mialem do powiedzenia i musialem czekac 4h.
allgreen Napisano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2009 Mam podobną sytuację. Otóż przylatuję do Paryża o 9.30, a o 10.40 mam wylot do Atlanty. Czy może ktoś orientuje się jak daleko jest z terminala 2F do 2E? I co jeśli samolot z wawy się spóźni? Dodam, że oba loty są z AF.
sly6 Napisano 11 Czerwca 2009 Zgłoś Napisano 11 Czerwca 2009 Jak samolot sie spozni to polecisz nastepnym tutaj nie musisz sie obawiac ze zostaniesz w Paryzu a jak sa terminale rozlokowane to masz pokazane na mapce: http://www.paris-cdg.com/maps.html http://roissy-cdg.airport-paris.com/cdg-airport-map.htm
basia1980 Napisano 31 Sierpnia 2009 Zgłoś Napisano 31 Sierpnia 2009 Witam, mam pytanko - lecę do NY na JFK 2 września 2009r. o godzinie 15.45 z warszawy do Paryża Air France. Tak jak inni wspominali mam tylko godzinę na przesiadkę - czy ktoś leci w tym samym terminie? Czy z 2F na 2E jest daleko i czy można dobiec piechotką czy należy czymś jechać?. Pozdrawiam Basia
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.