ryszard_ochodzki Napisano 20 Maja 2009 Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 cze mieszkam w stanie new jersey. jestem tu od 2001. przylecialem legalnie jako turysta. przez caly czas pracuje rozliczajac sie z podatkow na moj numer tax, ktory zdobylem jescze przez 9/11 (mam kopie wszystkich tax return). w 2008 wzialem slub z obywatelka, teraz ma sie nam urodzic dziecko (pazdziernik). mam wszystkie dokumenty potwierdzajace nasze malzenstwo - rachunki, statementy z bankow, itp, list z referencjami, itp itd. oto moje pytania, z gory dziekuje za odpowiedz: - na ktoryms z forumularzy jest pytanie o moje miejsce zatrudnienia przez ostatnie 5 lat. teraz pojawja sie problem czy krecic i podac, ze nie pracowalem czy podac prawde (zalaczyc kopie podatkow), a przez to, ze pracowalem bedac nielegalnie moga mnie deportowac?? - czy musze miec adwokata?? - po sciagnieciu calego pliku aplikacji, na kazdym jest inny adres, a z tego co wiem wszystko ma byc wyslane w jednej kopercie. czy mieszkajac w NJ wysylam to st.albans??? jesli cos mi jeszcze przyjdzie do glowy to napisze. dzieki. edit: na formularzu o "work permit" w jednym punkcie pytaja o status, a odpowiedzia jest 3 punkty w nawiasie (a, b, c), ktore trzeba odszukac w instrukcjach. przeczytawszy to kilka razy troche glupio mi sie przyznac, ale nie moge wybrac dobrej odpowiedzi.
sly6 Napisano 20 Maja 2009 Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 Co do pracy to wlasnie slub z obywatelka daruje Ci sie pobyt oraz tez prace nielegalna no chyba ze urzad odrzuci Ci papiery . A co do adwokata to musi On byc dobry i sprawdzony ,bo mozesz tak wpasc ze nawet i pare tys dol bedzie za malo aby wyjsc i dostac GC.
ryszard_ochodzki Napisano 20 Maja 2009 Autor Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 ok spoko. adwokata mam bardzo dobrego to z tym nie powinienem miec problemow. chcialem sie tylko dowiedziec czy byly jakies przypadki podobne do mojego, gdzie ludzie sami wypelniali papiery i bez pomocy adwokata zakonczyli pomyslnie cala te sprawe. jesli ktos z was moze mi pomoc odnosnie pozostalych pytan, jeszcze raz wielkie dzieki. pozdrawiam
sly6 Napisano 20 Maja 2009 Zgłoś Napisano 20 Maja 2009 Pewnie ze sa takie osoby ze same wypelniaja papiery ,jak masz dobrego adwokata to On Ci powie jak jest z Twoja sprawa.
Rekomendowane odpowiedzi
Temat został przeniesiony do archiwum
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.